вівторок, 16 жовтня 2012 07:00

Об'єднана опозиція зняла 27 кандидатів у депутати

У двір партійного офісу "Батьківщини" у понеділок одна за одною заїжджають машини. За кермом білої "Мазди СХ-7" — колишній віце-прем'єр Григорій Немиря. Слідом — "Ренж Ровер" із затемненими вікнами та номерами 7777 голови виборчого штабу Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Олександра Турчинова. За годину, о 10.00, тут має розпочатися закритий з'їзд "Батьківщини".

Журналісти чекають перед воротами. На вулиці холодно. За зачиненими дверима делегати засідають 3,5 год. Працівник офісу виносить пресі кастрюлю з чаєм та пластикові стаканчики. Роздає бублики.

Перший виходить нардеп-"бютівець" 49-річний Сергій Терьохін. Із журналістами спілкуватися відмовляється. Ті біжать за ним.

— Вас зняли? — питають.

— Ні, я буду, — відказує і сідає в чорний "мерседес" із водієм.

О 13.30 на вулицю під ворота виносять дерев'яний стіл. Виходять голова ради Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк, Олександр Турчинов.

— Ми прийняли відповідальне рішення. Зняли 26 кандидатів на користь партії УДАР, — говорить 48-річний Олександр Турчинов. — Серед них є й чинні народні депутати.

Лідери політсили розвертаються та йдуть. На питання не відповідають. До журналістів виходить нардеп-"бютівець" Юрій Одарченко. Каже, що з київських мажоритарників за власним бажанням зняли лише чинного нардепа Юрія Ганущака.

— По моєму 214-му округу реально лідирує екс-секретар Київради Олесь Довгий, — каже 51-річний Юрій Ганущак. — Якби не прийнялося рішення щодо зняття кандидатур або УДАРу, або "Батьківщини", то 100 відсотків перемагає саме ставленик влади Олесь Довгий. Стояло питання — я чи Віктор Чумак (директор Українського інституту публічної політики. — "ГПУ") . З усіх висуванців партії УДАР по Києву це є найбільш підготовлена і найбільш порядна людина.

Кажуть, з виборів зняли і нардепа Юрія Сербіна. На користь самовисуванця Олега Бабича по виборчому округу № 143 на Одещині зняли Анатолія Дідуха. У неділю УДАР заявив про зняття своїх 26 мажоритарників.

Зараз ви читаєте новину «Об'єднана опозиція зняла 27 кандидатів у депутати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути