середа, 14 липня 2010 00:26

Новий голова Конституційного суду належить до макіївських

Автор: фото: УНІАН
  Новий голова Конституційного суду Анатолій Головін працював під началом колишнього генпрокурора Геннадія Васильєва
Новий голова Конституційного суду Анатолій Головін працював під началом колишнього генпрокурора Геннадія Васильєва

58-річного Анатолія Головіна обрали головою Конституційного суду. На закритому засіданні за нього проголосували 14 суддів із 18.

Головін 20 місяців працював заступником голови Конституційного суду Андрія Стрижака, 62 роки. Останній пішов із посади по закінченні трирічного терміну повноважень. Після звільнення президент нагородив його орденом Ярослава Мудрого ІV ступеня.

— Головін належить до так званої макіївської групи (Макіївка — місто-супутник Донецька. — "ГПУ"), працював під началом колишнього генпрокурора Геннадія Васильєва, — каже політолог Олексій Гарань, 50 років. — Конституційний суд під його головуванням не гратиме самостійної ролі, а виконуватиме політичні замовлення правлячої команди. У голови достатньо можливостей для впливу на розподіл справ між суддями, призначення доповідачів.

Роботу Конституційного суду обрання нового голови не покращить і не погіршить, вважає політолог Віктор Небоженко, 57 років:

— Конституційний суд своїм рішенням про легітимність створення коаліції зробив політичну ставку на нову владу. Після цього — втратив авторитет. Партія регіонів робить те, що свого часу робив Віктор Ющенко: розставляє всюди своїх людей. Є така практика: людину із глибинки роблять керівником цілого цеху юристів. Вона стає політиком і приймає політичні рішення. Така доля і в Анатолія Головіна.

Новопризначений голова народився в Макіївці у сім"ї робітників. Працював автослюсарем на заводі "Донбаскабель". Після закінчення Свердловського юридичного інституту пішов слідчим у прокуратуру Донецька. Обіймав керівні посади в Службі безпеки. Із 2003-го — заступник генпрокурора і начальник головного управління військових прокуратур. Суддею Конституційного суду призначений за квотою Верховної Ради у серпні 2006-го. Генерал-лейтенант юстиції запасу, заслужений юрист України.

Зараз ви читаєте новину «Новий голова Конституційного суду належить до макіївських». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути