середа, 30 червня 2010 03:50

"Не треба свистіти — грошей не буде"

Автор: фото: Ольга Камєнєва
  Нардепи-”бютівці” блокують трибуну Верховної ради під час засідання парламенту у вівторок. Вимагали звіту генпрокурора та голови служби безпеки через затримання екс-голови митниці Анатолія Макаренка
Нардепи-”бютівці” блокують трибуну Верховної ради під час засідання парламенту у вівторок. Вимагали звіту генпрокурора та голови служби безпеки через затримання екс-голови митниці Анатолія Макаренка

Зранку у вівторок до зали Верховної Ради заходить "регіонал" Ярослав Сухий, 59 років. Ходить між рядами і тисне руки депутатам. 15 червня він склав повноваження губернатора Тернопільщини. Посади керівника області й нардепа два місяці обіймав за сумісництвом.

— О, повернувся! — всміхається до нього "нунсівець" 57-річний Анатолій Матвієнко.

— Причому надовго, — відказує Сухий.

Заходить голова Верховної Ради 54-річний Володимир Литвин. Повідомляє, що до складу коаліції перейшов "бютівець" Арнольд Радовець. Тепер у більшості 257 мандатів. У секторі БЮТ починають свистіти.

— Ну, колеги! — мружиться Литвин. — Не треба свистіти — грошей не буде.

До трибуни підходить Іван Кириленко, 53 роки, лідер фракції БЮТ. Каже, що Блок вимагає термінового звіту генпрокурора і голови Служби безпеки щодо арешту екс-керівника митниці Анатолія Макаренка. Його затримали минулого тижня нібито через незаконне розмитнення газу.

До трибуни підходять близько 20 "бютівців". Стільцями підпирають вхід до президії

Після його виступу БЮТ і НУ-НС просять півгодинної перерви. До трибуни підходять близько 20 "бютівців". Стільцями підпирають вхід до президії. Розвішують над урядовою ложею плакати: "Свободу патріоту Макаренку", над президією — "Янукович + Фірташ + Хорошковський = газова мафія".

— Ми заблокували трибуну всерйоз і надовго. Доки не виступить генпрокурор і голова СБУ, не відійдемо, — каже Сергій Соболєв, 48 років, нардеп від БЮТ.

За годину "бютівці" прибирають стільці. До зали заходить спікер. Каже, на вечірньому засіданні відзвітують генпрокурор Олександр Медведько і голова СБУ — Валерій Хорошковський.

— А плакати? Приберіть цю агітацію після себе, — звертається до опозиції Литвин.

"Бютівці" сидять мовчки. Ніхто не йде прибирати.

Під обід у Верховній Раді з"являється зареєстрований законопроект "регіоналів" Михайла Чечетова та Валерія Коновалюка про призначення місцевих виборів на 31 жовтня 2010 року.

— У моєму комітеті з місцевого самоврядування немає жодного нормального, виваженого законопроекту по виборах. Тому я дуже сумніваюся, що в четвер законопроект про місцеві вибори буде винесено на розгляд, — каже голова комітету "нунсівець" Олександр Омельченко, 71 рік.

Зараз ви читаєте новину «"Не треба свистіти — грошей не буде"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути