пʼятниця, 04 грудня 2015 07:00

Назар Холодницький став антикорупційним прокурором

Автор: ФОТО З САЙТА www.ukranews.com
  30 листопада генпрокурор Віктор Шокін затвердив Назара Холодницького керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Його зарплата — близько 30 тисяч гривень
30 листопада генпрокурор Віктор Шокін затвердив Назара Холодницького керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Його зарплата — близько 30 тисяч гривень

— Неодружений, дітей не маю. Завидний холостяк, — каже про себе 30-річний Назар Холодницький.

У понеділок генпрокурор Віктор Шокін підписав наказ про його призначення головою спеціалізованої антикорупційної прокуратури. П'ять років він на­глядатиме за Національним антикорупційним бюро — головним органом у боротьбі з корупцією серед представників вищих ешелонів влади. Холодницький підпорядковуватиметься генпрокурору, одночасно є його заступником. У штаті його підрозділу — 52 особи.

Кандидатури на посаду антикорупційного прокурора пропонувала конкурсна комісія. До неї ввійшли семеро представників парламенту й чотири — від Генпрокуратури. Було кілька етапів. У фінал вийшли двоє.

Перший — 31-річний Максим Грищук зі Львівської прокуратури. Веде справи неповнолітніх. Рік воював в АТО, п'ять місяців захищав Донецький аеропорт.

Другий — Назар Холодницький. Родом зі Львова. Закінчив національний університет ім. Івана Франка. Пройшов шлях від помічника прокурора Києво-Святошинського району столиці до старшого прокурора цієї прокуратури. Торік із березня дев'ять місяців працював старшим помічником першого заступника генпрокурора. Потім став першим заступником прокурора Криму. Після окупації півострова Росією цю структуру перевели до столиці.

За минулий рік Холод­ниць­кий задекларував 145,4 ­­тис. грн доходу. Має дві земельні ділянки — 10 і 12 соток. Також — авто "Мітцубісі Аутлендер" 2007 року випуску. За 4,5 тис. грн на рік орендує гараж на 18 кв. м.

— Живу біля Києва, в місті Вишневе. Це батьківська двокімнатна квартира економ-класу. Мати померла, тому зараз оформляю спадщину. Вкажу її в декларації, — говорить Холодницький.

"Мне он известен только тем, что пытался летом привлечь к административной ответственности певицу Ирину Билык за то, что поехала в Крым. В профсреде его тогда все обхохотали", — пише на своїй сторінці у соцмережі 31-річна Олена Яхно, колишній прес-секретар прокурора Києва.

— Холодницький починав роботу в столичній прокуратурі, коли нею керував Юрій Гайсинський — тесть харківського мера Кернеса. Того пов'язують із Віктором Медведчуком (глава Адміністрації президента Леоніда Кучми, кум російського президента Володимира Путіна. — "ГПУ"). Призначення Холодницького дуже неоднозначне, — вважає політолог 37-річний Віктор Таран.

— Найближчим часом через конкурсну комісію антикорупційний прокурор має отримати заступників. Йому доведеться працювати з тими, хто пройде крізь це сито. Його незалежність буде підперта цими людьми, — коментує політолог 51-річний Володимир Цибулько. — Головне завдання цієї прокуратури — бачити, де є найбільші корупційні ніші, й перекривати їх. Розслідувати справи й доводити до суду. Але антикорупційна прокуратура не має фінансової самостійності. Зав'язана на системі забезпечення Генпрокуратури. Це буде її найслабшою ланкою.

Зараз ви читаєте новину «Назар Холодницький став антикорупційним прокурором». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути