вівторок, 15 січня 2008 17:02

"Нашоукраїнці" зареєстрували законопроект про скасування депутатських пільг

На засідання Верховної Ради депутати учора йшли під спів колядок. Майже 20 жінок у національних костюмах на сходах парламентських кулуарів зранку співали "Ой, радуйся, земле!". Це — хор апарату Верховної Ради.

— За чей счет этот банкет? — усміхається на це "бютівець" Валерій Писаренко, 27 років.

Хор заходить до сесійної зали. Колядують.

— Кажуть, як рік почнеш, таким він і буде. Я хочу сказати, що початок року оптимістичний, — жартує спікер Арсеній Яценюк, 33 роки. — Сказали, що співають безкоштовно.

Нардепи стоячи слухають. Дехто підспівує. Потім реєструються. Прийшли майже всі — 447 осіб. Яценюк каже, що на погоджувальній раді домовилися продовжити першу сесію парламенту на пленарний тиждень.

— Кількість питань велика, а готовність половинчата, — наголошує він. — Тому вважаю, що пропозиція президента про продовження роботи є слушною.

Таке рішення підтримують 374 народні обранці. У порядку денному, який роздають депутатам, немає питання щодо призначення Валентина Наливайченка головою Служби безпеки. Хоча за день до цього воно було в розкладі. У кулуарах "нашоукраїнці" пояснюють, що всі кадрові питання перенесено на п"ятницю.

Володимир Литвин, 51 рік, каже, що його фракція ще не вирішила, чи голосуватиме за кандидатури, які пропонуються.

— Але, думаю, що за Наливайченка ми проголосуємо, — додає він.

"Бютівець" 47-річний Анатолій Семинога говорить, що БЮТ Наливайченка підтримає. Депутат тримає синій пакет.

— Це законопроекти, що накопичилися у Верховній Раді, — киває головою. — Це залишилося нам у спадок від минулих депутатів.

До трибуни виходить лідер фракції блоку НУ-НС В"ячеслав Кириленко, 39 років. Повідомляє, що вони зареєстрували законопроект про скасування пільг щодо отримання безкоштовного житла, проїзду та лікування в санаторіях для нардепів.

— Пенсії депутатів можуть бути високими, але не такими аморально високими, як нині, — наголошує він.

Просить колег уже на цій сесії розпочати процедуру внесення змін до Конституції щодо скасування недоторканності та пільг.

Потім депутати голосують за ратифікацію угоди між Україною та Європейським співтовариством про спрощення оформлення віз. Найбільше виграють від неї власники дипломатичних паспортів, у тому числі й самі депутати Верховної Ради — для них в"їзд до Шенгенської зони стає безвізовим.

Зараз ви читаєте новину «"Нашоукраїнці" зареєстрували законопроект про скасування депутатських пільг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути