вівторок, 12 червня 2012 05:45

"Наша задача — це підтримка і розвиток внутрішнього ринку"

Автор: фото надане прес-службою Наталії Королевської
  Лідер партії ”Україна — Вперед!" нардеп Наталія Королевська йде представляти проект економічного розвитку країни в столичному Українському домі. 7 червня
Лідер партії ”Україна — Вперед!" нардеп Наталія Королевська йде представляти проект економічного розвитку країни в столичному Українському домі. 7 червня

Об 11.00 до Українського дому в Києві починають з'їжджатися делегати з усіх регіонів країни. Вони представлять малий і середній бізнес, є й студенти економічних вузів, експерти різних галузей.

За годину має початися економічний форум "Нова економіка — нова країна". Провідні українські експерти та закордонні гості мають обговорити нагальні економічні проблеми та механізми їх вирішення.

Лідер партії "Україна — Вперед!" нардеп 36-річна Наталія Королевська презентує проект економічного розвитку країни. Протягом трьох місяців його має обговорити група експертів та представники громадськості. Після цього проект стане основою для передвиборної програми партії "Україна — Вперед!".

— Ми маємо сьогодні говорити про майбутнє, — каже Наталія Королевська, — про наші шанси і перспективи. Проект "Нова економіка" я презентувала в 25 містах України, і понад 30 тисяч людей узяли активну участь в його обговоренні. Для нас важливо виробити покроковий план реалізації цієї програми. Важливо його оформити не тільки у вигляді документа, а й як законопроект, у формі тої народної реформи, яку ухвалять восени у Верховній Раді.

Незважаючи на те, що Україна за багатьма показниками відстає від інших країн Європи, на переконання Наталії Королевської, ситуацію можна покращити. Вона пообіцяла зробити для українців середню заробітну плату — 1 тис. євро (10 тис. грн. — "ГПУ"), а середню пенсію — в 500 євро. Політик переконана, що після реалізації презентованої програми такі зарплати і пенсії стануть реальними.

— Необхідно змінити економічну модель в країні, — пояснює. — Нам потрібна модель зростання зайнятості. Модель, яка може створити могутню державну підтримку. Тоді країна має бути ефективною і працювати чесно.

Наталія Королевська називає основні напрями, в яких має працювати Україна:

— Наша задача — це підтримка і розвиток внутрішнього ринку, необхідно запустити економічне колесо, а для цього потрібно підвищити стандарти життя. Україна повинна сьогодні зробити вибір, точніше вибір мають зробити українці. Ми свій — зробили, що між економікою низькокваліфікованою і низькооплачуваною та економікою високотехнологічною і висококваліфікованою обирати треба останню — економіку, яка здатна створити високооплачувані робочі місця.

На переконання Наталії Королевської, основними задачами, які закладені у проект "Нова економіка — нова країна" є боротьба з корупцією, вивід економіки з тіні, чесні та незалежні суди, стимулювальна економіка і тотальна дерегуляція.

— Цілі й основна задача, навколо яких побудована програма, визначені абсолютно правильно — це людина, її комфортність і рівень життя, можливість забезпечити гідну освіту, лікування та інше, — каже колишній виконувач обов'язків міністра економіки 37-річний Ігор Уманський. — Чим багатші люди, чим багатша економіка, тим більше грошей збирається в бюджеті. Та без підняття економіки підвищити рівень добробуту людей неможливо. Тому, щоб відповісти на запитання "що" і "для чого", треба ще відповідати і на питання "як?".

Наталія Королевська погоджується із пропозиціями. Просить долучатися до обговорення програми.

В основу покладені 25 законопроектів, 15 з яких уже написані. Остаточний варіант буде готовий восени.

Зараз ви читаєте новину «"Наша задача — це підтримка і розвиток внутрішнього ринку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути