Ексклюзиви
четвер, 27 травня 2010 04:49

"Наш уряд працює вжє трєтій місяць, але памітних ініціатив я нє бачу"

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Міністр освіти і науки Дмитро Табачник встає зі свого ”мерседеса” перед учорашнім засіданням уряду біля будівлі Кабміну. Працівник управління держохорони забороняв його фотографувати
Міністр освіти і науки Дмитро Табачник встає зі свого ”мерседеса” перед учорашнім засіданням уряду біля будівлі Кабміну. Працівник управління держохорони забороняв його фотографувати

Учора під стінами Кабінету Міністрів фотографу "ГПУ" забороняли  знімати приїзд міністрів на ранкове засідання уряду.

— Це режимний об"єкт. Тут знімати не можна. Йдіть усередину на засідання уряду, — каже працівник управління держохорони лейтенант В"ячеслав Орлов.

— У якому законі сказано, що фотографувати на вулиці біля будівлі уряду заборонено? — цікавимося.

Орлов не пояснює. Зазначає, що дозвіл має надати прес-служба уряду. Коли під"їжджає чорний "мерседес" міністра освіти Дмитра Табачника, наполягає, щоб не фотографували його. Хоча 15 квітня народна депутатка від Партії регіонів Олена Бондаренко, яка курує інформаційний напрямок у роботі Кабміну, заявила, що подібного розпорядження не існує й бути не може. Оскільки воно суперечить законодавству.

До будівлі Кабміну прямує заступник генпрокурора 52-річна Тетяна Корнякова. Одягнена у білу блузку з великими рюшами навколо шиї та рукавах. Волосся зачесане назад та зібране.

— Ви чудово виглядаєте, — кажуть їй вслід працівники уряду.

— У моєму віці гарний вигляд — це єдиний засіб оборони, — кокетує вона.

До початку засідання 10 хв. Тетяна Корнякова розповідає журналістам, які кримінальні справи повідкривали на попередню владу. Розкриває папку з паперами, де від руки занотовано:

— Ми порушили кримінальну справу, яка стосується житла. От Міністерство з надзвичайних ситуацій придбало 40 квартир для чорнобильців, проте ціни на них були завищені майже в 2,5 раза, чим завдано збитків на 11 мільйонів гривень. За висновками КРУ, за ці гроші могли отримати квартири понад тисячу сімей. Інша стосується виконувача обов'язків директора НСК "Олімпійський". Він уклав угоди з трьома комерційними структурами на 549 тисяч гривень про начебто здійснення планувальних робіт із благоустрою території. Проте ці роботи були виконані до того. Таким чином, комерційним структурам незаконно було перераховано більше півмільйона гривень. Це ж бюджетні гроші! Коли ми почали перевіряти ці комерційні структури, то виявили, що одна є банкрутом, відносно іншої відкрили кримінальну справу. Генпрокуратура порушили кримінальну справу за фактом розкрадання грошей у великих розмірах стосовно директора і його заступника.

Міністерство придбало 40 квартир для чорнобильців, проте ціни на них були завищені майже в 2,5 разу

Корнякова відмовляється назвати прізвища керівників. На аркуші зазначено, що колишній директор фірми — Дмитро Чернявський.

— Я не могу! Я не могу! — тікає від журналістів міністр внутрішніх справ 55-річний Анатолій Могильов. Не хоче відповідати на запитання. Сідає на своє місце, куди пресу вже не підпускають.

— Це був Могильов, Могильов, — киває працівник прес-служби уряду двом жінкам, які на вході до зали відмічають присутніх міністрів.

У цей час заходить прем"єр 62-річний Микола Азаров. Зачитує з аркуша промову:

— Наш уряд працює вжє трєтій місяць, але памітних ініціатив я нє бачу. Тому наголошую, що віце-прем"єр Тігіпко, міністр економіки Цушко, голова комітєту Бродський повинні тєрміново взятіся і оптімізувати роботу спрощення рєгуляторної діяльнасті.

Просить Міністерство надзвичайних ситуацій розгорнути оперативний штаб в областях, де зараз повінь:

— Знову сотні будінків підтоплєні, зруйновані масти, шляхи, лінії елєктромєрєж. У менє просте питання: коли це пріпінєтся? Порядок тут треба наводити нє на одін рік, а на дєсятіріччя.

Зараз ви читаєте новину «"Наш уряд працює вжє трєтій місяць, але памітних ініціатив я нє бачу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути