Ексклюзиви
пʼятниця, 16 листопада 2007 18:09

Нардепи визначилися з розподілом місць у новому парламенті

 

Учора новообрані депутати визначили, як сидітимуть фракції у сесійній залі Верховної Ради нового скликання.

Розташування суттєво не зміниться: Партія регіонів із комуністами займуть ліву частину зали, якщо дивитися з місця голови Верховної Ради. "Наша Україна — Народна самооборона" та Блок Юлії Тимошенко сядуть переважно праворуч. Блок Литвина отримав стільці у задньому секторі біля центрального входу. Місця соціалістів забрав БЮТ.

"Регіонал" Тарас Чорновіл, 43 роки, розповідає, що розподіл місць продиктований бажанням унеможливити блокування трибуни жодною з фракцій.

— Окремим депутатам хочеться бути у зоні, що гарно проглядається з ложі преси. Комусь хочеться бути в першому ряду, щоб себе демонструвати і вигукувати щось із місця. Для фракції це значення не має, — говорить політик.

За словами Чорновола, фракція Партії регіонів ділиться на шість груп. Кожна має свій сектор. Він любить сидіти у задніх секторах.

— Спереду і в центрі, під тою люстрою, аура погана. Якось паршиво себе почуваєш, — пояснює Чорновіл.

"Бютівець" Михайло Волинець, 51рік, говорить, що у БЮТу є своя процедура розташування депутатів. Скраю раніше сиділи керівники партії та старші кожного ряду. Решту розсаджували за списком. Але цього скликання сидітимуть за областями.

— Для Тимошенко було визначено місце посередині. Поруч сиділи більш потрібні люди. Наприклад, Швець — адвокат і юрист, Олег Білорус, який керував, по-суті, фракцією, Олександр Турчинов. Це доцільно, якщо треба оперативно приймати рішення, радитися, — говорить Волинець про розподіл місць у Верховній Раді 5-го скликання.

Зараз ви читаєте новину «Нардепи визначилися з розподілом місць у новому парламенті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути