вівторок, 03 квітня 2018 07:40

Надія Савченко залишається під вартою

Автор: www.facebook.com/Iryna Yuzyk
  Колишній політв’язень і екс-народний депутат Степан Хмара (на фото сидить по центру) чекає на початок розгляду скарги Надії Савченко про скасування арешту в Апеляційному суді Києва 29 березня. Також підтримати Надію прийшов нардеп Віталій Купрій (на фото справа)
Колишній політв’язень і екс-народний депутат Степан Хмара (на фото сидить по центру) чекає на початок розгляду скарги Надії Савченко про скасування арешту в Апеляційному суді Києва 29 березня. Також підтримати Надію прийшов нардеп Віталій Купрій (на фото справа)

— Якщо в Україні є чесні вільні суди, непідвладні Порошенку та Луценку, я хотіла б їх бачити. Якщо немає, то нехай мене судить суд Господній, а не цей, — каже народний депутат 36-річна Надія Савченко в залі Апеляційного суду Києва 29 березня. Вона — у чорному светрі з тризубом.

Суд розглядає апеляцію на її арешт. На засідання прийшли рідні Надії — сестра Віра й мати Марія Іванівна. Прихильники Савченко вигукують: "Надії — волю!", "Надіє, ми з тобою!". До суддів кричать: "Ганьба!"

— Немає підстав тримати Надію під вартою. Я не її адвокат. Я не кажу — вона винна чи не винна, — говорить колишній політв'язень і екс-нардеп 80-річний Степан Хмара. Хоче взяти Савченко на поруки. — Я співчуваю їй і вважаю неправильним застосовувати елементи шантажу й авантюризму в політиці. Бо це до добра не призводить. Але вона — молодий політик, здібна людина, вона навчиться. І дай Боже, щоб не руйнувала здоров'я під вартою, а могла з мамою готувати писанки до Великодня. Я гарантую, що вона нікуди не втече. Ця справа не має перспективи в тих звинуваченнях, які їй висувають. Як наша держава виглядатиме у світі? Може, хтось думає про свої інтереси, про корпоративні, про інтереси нинішньої влади. А мене цікавлять інтереси моєї держави. Тому, щоб вона була, я присвятив усе своє життя. Ось чому вважаю, що не треба роздмухувати скандал, збурювати суспільство, а нормально розслідувати справу. Зараз вирішується доля не тільки цієї особи, а й авторитету держави.

Суд апеляцію відхиляє. Надія Савченко перебуватиме в слідчому ізоляторі СБУ до 20 травня.

— Янукович сидів — став президентом. Юля (Тимошенко. — ГПУ) сиділа — стала прем'єром, — говорить Надія. П'є мінеральну воду з півторалітрової пляшки. Присутні аплодують. — Нема чого вірити в чудо, доки українська влада подібна до російської. Треба змінювати владу, щоб можна було бачити чесний суд в Україні.

Надію Савченко підозрюють у підготовці замаху на життя президента, прем'єр-міністра, членів уряду, народних депутатів, повалення конституційного ладу та у змові з ватажками бойовиків ДНР.

Вона нібито вступила у змову з підозрюваним у тероризмі Володимиром Рубаном, ватажками ДНР Олександром Захарченком та Олександром Тимофєєвим. Після того в окупованих Макіївці, Горлівці й Донецьку придбала необхідні для злочину зброю, боєприпаси, вибухівку. У змові з групою осіб готувала теракт у приміщенні Верховної Ради.

Зараз ви читаєте новину «Надія Савченко залишається під вартою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути