Ексклюзиви
пʼятниця, 16 лютого 2018 05:31

"Націю об'єднає ідея досягнення миру та економічного благополуччя для кожного громадянина"

Автор: www.facebook.com/osnovaparty
  Наталія Щербак (на фото ліворуч) очолить Полтавський обласний осередок партії ”Основа”. Її представили 12 лютого лідери партії Андрій Ніколаєнко та Катерина Вайдич
Наталія Щербак (на фото ліворуч) очолить Полтавський обласний осередок партії ”Основа”. Її представили 12 лютого лідери партії Андрій Ніколаєнко та Катерина Вайдич

12 лютого лідери політичної партії "Основа" Андрій Ніколаєнко та Катерина Вайдич представили журналістам і громадськості нового керівника Полтавської обласної організації "Основи" Наталію Щербак.

Голова партії "Основа" Андрій Ніколаєнко назвав Полтавщину регіоном, який є носієм "українськості", традицій, самобутності держави:

— Полтавщина — це гарна модель того, якою могла б бути вся Україна. І ця область, і вся Україна заслуговують на вищий рівень економічного розвитку. Наша політична партія постарається підготувати дієву стратегію розбудови регіону. Вона стане складовою Доктрини збалансованого розвитку "Україна 2030", яку "Основа"просуває в масштабах ­всієї держави.

У першочергових планах осередку партії на Полтавщині — підбір гідної команди, сказала Наталія Щербак:

— Ми шукаємо людей справи: підприємців, учителів, лікарів, службовців. У найближчий час відкриємо офіс. Це буде своєрідний координаційний центр, куди всі охочі та зацікавлені можуть завітати, щоб отримати інформацію або донести свої ідеї. Наступним етапом стане просування у всі глибинки області. У кожному районі сподіваємося знайти людей, яким близькі наші цілі та ідеї.

Лідери "Основи" побували на хлібокомбінаті "Кулиничі", поспілкувалися з журналістами, із бізнес-спільнотою й громадськістю Полтави. Вони стверджують, що більшість політичних сил, на жаль, спекулюють на болючих, вразливих питаннях мови, релігії та історії. Ті додають дивідендів політикам, але розколюють країну. Потрібно запропонувати ідею, яка б об'єднала українців. Такою в "Основі" вважають ідею досягнення миру й економічного благополуччя для кожного громадянина.

— Україну з третього світу в перший може витягти лише економічне зростання на рівні 10–15 відсотків на рік, — наголошує Андрій Ніколаєнко. — Передумови для цього є. Розрахункові параметри економіки країни на 2030 рік: валовий внутрішній продукт — 710–750 мільярдів доларів. Це у 8–9 разів більше, ніж зараз. Середня зарплатня — до тисячі доларів на місяць, середня пенсія — до 400 доларів. Рівень доходів громадян дасть їм змогу підтримувати високі стандарти життя. Тобто ми — за ринкові ціни. Але тільки за умови ринкових доходів українців. У цьому наша позиція відрізняється від урядової. Вони за те, щоб більше економити. А ми — за те, щоб більше заробляти.

Все це досліджено й прораховано в Доктрині збалансованого розвитку "Україна 2030", що є економічною платформою партії "Основа". Доктрину було розроблено провідними науковцями у співпраці з бізнесом. У ній викладено бачення майбутнього України її інтелектуальною елітою. "Основа" виступає за людиноцентричну модель розвитку економіки. Тобто пріоритетом влади має стати добробут кожного українця. А держава повинна бути сервісом для громадян — необтяжливим й ефективним.

Для реалізації Доктрини партії потрібно мати не просто представництво у Верховній Раді, а бути консолідуючою силою майбутньої більшості у парламенті. Тому "Основа" вже заявила про свої амбіції брати участь у президентських і парламентських виборах. Також — у тих об'єднаних територіальних громадах, де партія матиме гідних представників.

Кандидатів на участь у всіх виборах "Основа" висуватиме за підсумками проведення внутрішньопартійних праймеріз.

Партія відкрита до співпраці з іншими політичними силами.

— Ми налаштовані на перемовини з представниками нових політичних сил і готові об'єднуватися навколо цінностей. Із ким не співпрацюватимемо? З тими, у кого язик не повертається визнати Росію країною-агресором. Тобто ми не готові об'єднуватися з проросійськими силами, як і з націоналістичними. Також — із чинною владою, бо вона, на жаль, довела своє антиукраїнське спрямування, — говорить Андрій Ніколаєнко.

Журналісти запитали про джерела та обсяги фінансування партії. Її голова сказав, що "Основа" витратила на розбудову найбільше ресурсів з непарламентських політичних сил і показала всі витрати офіційно:

— Ми є партією людей справи. Вони, перш ніж активно зайнятися політикою, були успішними бізнесменами. Ми не залежимо від жодного з олігархів, що є принциповим. Натомість у наших лавах достатньо людей, котрі міцно стоять на ногах і готові внести кошти на підтримку партії. Один із її засновників — народний депутат Сергій Тарута, який теж прийшов у політику з бізнесу. У рамках регіональних поїздок залучаємо підприємців, котрі доросли до розуміння того, що майбутнє і їхнього бізнесу, і регіону, і країни залежить від ефективного державного управління. Неможливо в країні-банкруті побудувати успішний бізнес: не буде споживчого попиту, якщо всі люди погрузнуть у злиднях.

Лідери "Основи" зазначають, що на сьогодні їхня політична сила єдина розробила, презентувала й готова в деталях пояснити комплексний план закінчення війни й повернення територій Донбасу. Він називається "Три основи: Легітимність. Безпека. Довіра". Один із засновників партії Сергій Тарута представив його на Мюнхенській конференції з безпеки ще рік тому, у лютому 2017-го.

Зараз, за словами представників "Основи", запропонований ними Мирний план входить у стадію робочих переговорів на вищому міжнародному рівні. У партії шкодують, що українська влада за майже чотири роки не змогла запропонувати варіант виходу з конфлікту. Тому в "Основі" вирішили просувати Мирний план, щоб створити міжнародний тиск на Київ і спонукати його до дій. Знадобилося більше року напруженої роботи на міжнародних майданчиках, щоб сформувати критичну масу уваги лідерів Європи та США до пропозицій Мирного плану: щодо формату миротворчої місії, тимчасової адміністрації, розширення складу учасників переговорів і щодо перенесення місця перемовин із Мінська до Відня.

— Безпекова складова — введення миротворчої місії ООН на Донбас — уже активно обговорюється, — каже Андрій Ніколаєнко. — Головну ж роль у відновленні миру на Донбасі, на нашу думку, має відіграти міжнародна цивільна адміністрація. З початком її роботи необхідно буде терміново поновити соціальні виплати, у тому числі пенсії, для громадян, які опинилися в заручниках у терористів. Це допоможе повернути довіру людей до України. Також знаємо, що міжнародна спільнота готова надати потужне фінансування на відбудову зруйнованого Донбасу. Важливо, щоб ці кошти були підконтрольні міжнародній адміністрації, а не корумпованій київській владі.

Успішною нову політичну силу зробить поєднання трьох факторів — якісної, фахової команди з бездоганною репутацією, розробленої ґрунтовної стратегії дій, а також потужного організаційно-фінансового ресурсу, — вважають лідери "Основи". Вона у своїй діяльності ґрунтується саме на цих складових.

Зараз ви читаєте новину «"Націю об'єднає ідея досягнення миру та економічного благополуччя для кожного громадянина"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути