вівторок, 27 жовтня 2009 07:14

На висування в президенти Янукович прийшов у туфлях із крокодила

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Народні депутати від Партії регіонів Сергій Ківалов (ліворуч) та Дмитро Табачник (праворуч) спілкуються перед входом у столичний Міжнародний виставковий центр у п’ятницю. Там мали делегувати на посаду глави держави їхнього лідера — Віктора Януковича
Народні депутати від Партії регіонів Сергій Ківалов (ліворуч) та Дмитро Табачник (праворуч) спілкуються перед входом у столичний Міжнародний виставковий центр у п’ятницю. Там мали делегувати на посаду глави держави їхнього лідера — Віктора Януковича

Минулої п"ятниці до входу в столичний Міжнародний виставковий центр вистелили блакитну килимову доріжку. Вздовж неї вишикувалися кілька десятків юнаків і дівчат із прапорами Партії регіонів. Охоронці пильнують, щоб ніхто не забруднив покриття: ним має пройти головний "регіонал" 59-річний Віктор Янукович.

До зали прямує продюсер Ігор Ліхута з дружиною Таїсією Повалій, 43 роки. Журналісти запитують співачку, чому не поїхала з іншими зірками агітувати за прем"єрку Юлію Тимошенко.

— Ми себе і тут гарно почуваємо, — усміхається.

— Та дільожка, яка була в 2004 році, її треба припинити, — перебиває Ліхута. — Всі кандидати в президенти достойні. Але наш Віктор Федорович — найдостойніший.

З"їзд розпочинають о 18.00. Сцену обступають близько тисячі "регіоналів". Крісел немає, усі стоять. Тримають зображення свого лідера на держаках.

Під оплески виходить Янукович у темно-синьому костюмі й туфлях із крокодилячої шкіри. Носити такі — своєрідний символ успіху і поважного становища.

Через 10 років нас повинно бути принаймні 50 мільйонів

Янукович читає промову з папірця. Обіцяє передати владу й ресурси місцевому самоврядуванню, податкові канікули для малого бізнесу, скасування строкової служби в армії, повернення заморожених у банках заощаджень. Усе це записано в програмі "Україна для людей", наголошує:

— Моя мета проста: через 10 років нас повинно бути принаймні 50 мільйонів.

Віктора Януковича одноголосно висувають кандидатом у президенти.

До Виставкового центру під"їжджають десятки автобусів із людьми. Має розпочатися концерт.

— На з"їзд нас ніхто не запрошував. Оплатили дорогу і сказали, що тут безплатно можна подивитися на зірок, — каже 25-річний Іван із Прилук. — Будуть співати Повалій, Володимир Гришко, Світлана Лобода та Джамала.

Зараз ви читаєте новину «На висування в президенти Янукович прийшов у туфлях із крокодила». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути