середа, 04 листопада 2009 07:16

На профілактику та лікування грипу виділили мільярд гривень

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Засідання парламенту 3 листопада. Нардеп-”нунсівець” Ярослав Кендзьор (ліворуч) вітається з однопартійцем Юрієм Ключковським. Їхній соратник Іван Стойко приміряється вдягати маску
Засідання парламенту 3 листопада. Нардеп-”нунсівець” Ярослав Кендзьор (ліворуч) вітається з однопартійцем Юрієм Ключковським. Їхній соратник Іван Стойко приміряється вдягати маску

"Миколо Харитоновичу, а чого це ви без пов"язки?" — запитує "бютівець" 36-річний Олег Ляшко у нардепа від блоку Литвина Миколи Шершуна, 58 років. У вівторок зранку вони прямують до столів реєстрації у Верховній Раді.

— Та не було команди її одягати, — відповідає "литвинівець".

Охоронці на вході зустрічають депутатів у масках. Кажуть, команда одягти їх надійшла згори. Прибиральниці ходять по коридору і протирають підвіконня й столи продезінфікованими ганчірками.

Із дипломатом до зали поспішає "бютівець" 54-річний Валерій Камчатний.

— Учора на сесії Харківської облради роздавали, — поправляє маску. — У перерві піду продезінфікую, бо її не можна цілий день носити. Помию господарським милом.

Його однопартієць Сергій Осика каже, що пов"язку не одягає, бо грипу не боїться. Із ним солідарний кандидат у президенти нардеп-"нунсівець" Арсеній Яценюк, 35 років:

— А для чого носити маску? Це посміховисько.

Нардеп від НУ-НСу 39-річний Кирило Куликов розповідає історію, яка сталася з ним після повернення із США кілька тижнів тому.

— Захворів. Пішов у лікарню. А київські медики сказали, що у нас ні тестерів, нічого немає, щоб поставити точний діагноз, — обурюється. — А потім повідомили, що у мене немає свинячого грипу. Таким чином я його поборов і зрозумів, що його не було взагалі. У нас не свинячий грип, а безпомічна медицина.

Як тільки закінчиться виборча кампанія, одразу закінчиться епідемія

До сесійної зали заходить прем"єрка 48-річна Юлія Тимошенко. В урядовій ложі з першим віце-прем"єром Олександром Турчиновим п"є чай. Виходить до трибуни і повідомляє, що від грипу в Україні померли понад 70 людей. Однак в областях, де розпочалася епідемія, щодня спостерігається тенденція до зменшення кількості захворілих.

— Проблеми із зростанням залишаються лише на Волині. Але ми там посилено працюємо, — наголошує Тимошенко.

Зазначає, що уряд не виплачуватиме компенсації батькам, які змушені сидіти з дітьми через карантин в освітньо-виховних закладах. Мовляв, грошей у бюджеті нема.

— Жодна епідемія не спасе і не відмиє бруд від Юлі по темі педофілів і Лозинського, — обурюється в кулуарах "регіонал" Михайло Чечетов, 56 років. — Ми від цього не відійдемо. Хай Юля і не думає.

Комуніст 41-річний Спірідон Кілінкаров говорить, що влада штучно сіє паніку щодо епідемії. Вводити карантин у більшості областей недоцільно.

— Я розмовляв із керівником облздраву Луганської області, який сказав, що вони й близько не підійшли до епідеміологічного бар"єру, — зазначає він. — Є проблема в західних областях, і її треба було розв"язувати. Тоді країна жила б спокійно.

"Регіонал" Ярослав Сухий, 58 років, грається у коридорі з маскою — то одягає, то знімає її:

— Як тільки закінчиться виборча кампанія, одразу закінчиться епідемія, — сміється.

Після перерви 401 депутат проголосував за виділення 1 млрд грн на профілактику та лікування грипу. Кошти візьмуть із резервного фонду держбюджету.

Зараз ви читаєте новину «На профілактику та лікування грипу виділили мільярд гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути