пʼятниця, 16 квітня 2010 02:20

На подвір"ї у Симоненка є два штучні озера

Лідер Компартії 57-річний Петро Симоненко з дружиною 31-річною Оксаною Ващенко будуються в селі Горенка за 6 км від столиці. На 1,37 га стоять три помешкання.

До володінь головного комуніста треба їхати від метро Академмістечко по Гостомельському шосе. Траса пролягає крізь сосновий ліс. Ближче до Гостомеля дорога звужується, стає двосмуговою. Зранку тут довгі затори в бік Києва, а ввечері — навпаки.

На узбіччі можна купити мангали й казани для пікніків. Також продають кущі троянд з грудками землі на корінні.

За 2 км до Гостомеля звертаємо ліворуч. Їдемо ще 300 м між соснами й потрапляємо на околицю села Горенка — відокремлений лісом район, забудований сучасними котеджами.

Дорога з новим асфальтом перегороджена "лежачими поліцейськими", обабіч укопані ліхтарі. На перехрестях на невисоких стовпчиках покажчики з назвами вулиць та відстанню до них. Тротуарів немає. Саме по цій дорозі проходить кордон Києва та столичної області. Горенка розташована за межами міста.

Зустрічаємо 32-річного Олександра, який порається біля одного з будинків. Показує на великий маєток біля соснового лісу.

— Ота біла церква і є будинок Симоненка, — усміхається. — Ми між собою так його називаємо. У цьому домі недавно знімали фільм "Єфросинія" (Це російська драма про сім"ю, яка живе в глухій тайзі. Прем"єра фільму відбулася 15 лютого 2010 року. — "ГПУ"). Я сам бачив Симоненка на дорозі кілька разів. Якось на вихідних він гуляв із донькою. Возив її в колясочці.

Зліва від обійстя Симоненків пам"ятник — реставрований військовий ДОТ (бетонне укріплення лінії оборони часів Другої світової. — "ГПУ").

Маєток обгороджений 2-метровим парканом із червоної фасадної цегли. По периметру встановлені камери відеоспостереження, розвішані ковані ліхтарі. Перед парканом рядок молодих тополь, підв"язаних мотузками. На території маєтку — високі сосни. Вони частково ховають обійстя від стороннього ока. Поряд із воротами, у дворі — будинок для охоронців. Їх там живе двоє.

— Нельзя фотографировать за забором. Это частная собственность! — кричить один із них і виходить із подвір"я. — Принесите мне разрешение от хозяев, и тогда я вам хоть экскурсию по этому дворцу проведу.

Чий це будинок, не говорить.

— Мне сказали: "Меньше знаешь, дольше спишь". Потому мне проблемы не нужны.

Пізніше розповідає, що вже п"ять років охороняє маєток головного комуніста. Каже, що на території є два житлові будинки.

— Один из домов, тот, что побольше, принадлежит отцу, другой, поменьше — сыну (Андрієві, старшому сину Петра Симоненка. — "ГПУ"). Здесь больше гектара. Сначала был ремонт, а уже два года хозяева живут. Но сейчас их нет дома. Поехали отдыхать куда-то. А доченька с няней, с бабушкой, с дедушкой.

За парканом у дворі на схилі видно триповерховий будинок світло-молочного кольору. У ньому живе Андрій Симоненко. Низ обкладений темним декоративним каменем. Просторе горище, тераса. На кожному поверсі — балкони з білими перилами. На великих пластикових вікнах першого поверху — решітки. На вікнах другого — жалюзі, третього — вазони з квітами.

Будинок покритий темно-зеленою бітумною черепицею. Над дахом височіє димар каміна.

Навпроти — ще один будинок. Стіни того ж кольору з білими декоративними колонами, навколо фігурних вікон білий орнамент. Тут живе Петро Симоненко з дружиною та дочкою Марією.

Неподалік — велика альтанка, два штучні озера. На берегах висипаний свіжий чорнозем.

Ліворуч стоїть ще один невеликий будинок, стилізований під українську хату з очеретяною стріхою. Неподалік пораються кілька чоловіків. Розкидане будівельне сміття.

Доки спілкуємося з одним охоронцем, другий із подвір"я за допомогою пульта управління відчиняє залізну коричневу браму. Вона від"їжджає вбік. Всередину в голубій "мазді" заїжджає тесть Симоненка.

— О, дедушка! Это папа Оксаны Николаевны, — усміхається охоронець і швидко йде.

За кілька хвилин відчиняється хвіртка. Виходить інший охоронець:

— Николай Федорович сказал вам — до свидания. Вот так.

На початку тижня Петро Симоненко з дружиною повернувся до України після відпочинку в Італії.



$1 400 000


CТІЛЬКИ приблизно зараз коштує 1,37 га землі, на якій розташований маєток лідера Компартії Петра Симоненка. За сотку в селі Горенка під Києвом платять $8–11 тис. За сусідній будинок площею 530 кв. м столичні ріелтори просять $437 тис. У Петра Миколайовича два приблизно таких. Головний комуніст позаторік заробив 236 тис. грн, а його дружина — нічого. Отже, щоб купити дім і землю в цьому районі, Симоненкові довелося б працювати 56 років. У своїй власності він задекларував лише квартиру на 70 кв. м і гараж 24 кв. м.

Маєток офіційно оформлений на його сина Андрія.

Юрій Косюк навідується додому на вертольоті

У селі Горенка Києво-Святошинського району по сусідству з лідером комуністів побудувався Юрій Косюк — керівник компанії "Миронівський хлібопродукт". Вона продає курятину під торговою маркою "Наша ряба".

Паркан його маєтку тягнеться приблизно з кілометр. Ковані ворота з гербом пофарбовані золотистою фарбою. На флагштоках на початку та наприкінці двору підняті українські прапори. Уздовж кованого паркану густо висаджені ялини й туї. За ними видно зелений газон, тенісний корт, білу гойдалку. На подвір"ї гуляють фазани.

— Косюк тут, здається, не живе. Але вертольотом прилітає на вихідні, щосуботи, — розповідає один із робітників за кілька будинків від помешкання бізнесмена. — На подвір"ї є злітний майданчик. Охоронці розказують, що кілька разів до нього прилітав Черновецький (мер Києва. — "ГПУ"). Але коли він прилітає, туди краще не підходити. Там рота охоронців. Відеокамери на кожному кроці.

Зараз ви читаєте новину «На подвір"ї у Симоненка є два штучні озера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути