пʼятниця, 03 жовтня 2008 18:04

На Львівщині Ющенко розкритикував Тимошенко, відкрив школу і посадив калину

У четвер президент України Віктор Ющенко, 54 роки, взяв участь у львівському  Міжнародному економічному форумі.

Він відбувається у приміщенні Львівського національного університету ім. Франка. Вранці  біля пам"ятника поетові зібралися люди. Кажуть, хочуть побачити главу держави. Віктор Ющенко спізнюється на 2 год.

— Літак президента здійснив аварійну посадку в аеропорту "Бориспіль", — пояснює прес-секретар президента Ірина Ваннікова. — У повітрі пробув 20 секунд. Ющенко пересів на резервний ІЛ-62.

Глава держави приїздить о 12 год. 15 хв. Його супроводжують заступник голови Секретаріату президента Роман Безсмертний та міністр освіти й науки України Іван Вакарчук.

Президент виступає на пленарній частині форуму. Висловлює занепокоєння підготовкою до Євро-2012.

— Ми робимо все, щоб реалізувалися такі проекти, як будівництво концесійної дороги Краківець—Броди і далі до Києва, — каже. — На Львівщині для втілення цього проекту потрібно мільярд доларів. Для нового залізничного вокзалу у Львові об"єм інвестицій має становити 35 мільйонів доларів.

Перед брифінгом регіональним журналістам дозволяють поставити два запитання: одне політичне, друге — економічне.

— Коаліцію повинні сформувати найближчим часом. Якщо цього не буде, я скористаюся своїм правом розпуску парламенту, — активно жестикулює Ющенко. — Щодо ймовірної коаліції у складі БЮТ, НУ-НС та Блоку Литвина хочу сказати: спочатку БЮТ і "Нашій Україні" потрібно розібратися в своїх відносинах, перш ніж кликати когось третього. Мені вже набридли ці романи на стороні. Вони мають два виходи — шлюб або розірвання відносин.

Вибачається за надто емоційний виступ.

— Проблема в тому, що дух коаліційної угоди для прем"єр-міністра виявився дешевшим від паперу, на якому уклали угоду. Тимошенко має займатися не шоу, піаром, а працювати від зорі до зорі, — додає. Ще критикує уряд за проект бюджету на 2009 рік.

Перед поверненням до Києва президент заїхав у село Зубра Пустомитівського району неподалік Львова на відкриття нової школи.

— Вища освіта стає доступною та справедливою, — каже. — Та через позицію нашої союзниці мало не скасували незалежне тестування. Над ним працювали 200 тисяч спеціалістів.

До перерізання символічної стрічки запрошує школярку. Дівчинка тікає та ховається за спину матері.

На території школи президент садить кущ калини. Іван Вакарчук та начальник управління освіти Львівської облдержадміністрації Павло Хобзей садять другий, львівські чиновники — третій.

Школу зводили два роки. На неї витратили 11 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «На Львівщині Ющенко розкритикував Тимошенко, відкрив школу і посадив калину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути