вівторок, 23 вересня 2008 19:11

Мороза допитали в Генпрокуратурі

У вівторок лідера Соцпартії 64-річного Олександра Мороза викликали до Генеральної прокуратури для свідчень у справі про вбивство журналіста Георгія Ґонґадзе.

Напередодні ввечері слідчий подзвонив голові СПУ й попросив прийти на допит. Мороз назвав це несподіванкою. Востаннє у цій справі він свідчив 2004-го.

У слідчого головний соціаліст пробув годину. Опісля заявив, що нових запитань не почув. Додав, що досі вважає екс-президента Леоніда Кучму причетним до зникнення журналіста.

— Я ніде не вживав слова "вбивство" стосовно Кучми, — зазначає Мороз. — Але казав, що він причетний до зникнення Ґонґадзе, давав доручення, контролював хід справи.

Ще лідер Соцпартії припускає, що обвинувачений у вбивстві генерал міліції Олексій Пукач може перебувати в США. Його оголосили в міжнародний розшук.

Керівник Центру прикладних політичних досліджень "Пента" 49-річний Володимир Фесенко говорить, що про резонансні теми завжди нагадують перед виборами:

— 2004-го про це теж постійно згадували. Очікували, що нова влада зможе дати відповідь по справі Ґонґадзе.

Фесенко не виключає, що після Мороза на допит можуть викликати Леоніда Кучму та Володимира Литвина. На плівках екс-майора Держохорони Миколи Мельниченка їхніми голосами обговорювалася можливість викрадення Георгія Ґонґадзе.

Зараз ви читаєте новину «Мороза допитали в Генпрокуратурі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути