Ексклюзиви
понеділок, 19 листопада 2007 17:31

Мороз залишився головою СПУ

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Голова Фонду держмайна Валентина Семенюк прийшла на з’їзд Соцпартії минулої суботи з глибоким декольте, через яке навіть було видно її бюстгальтер
Голова Фонду держмайна Валентина Семенюк прийшла на з’їзд Соцпартії минулої суботи з глибоким декольте, через яке навіть було видно її бюстгальтер

Минулої суботи відбувся з"їзд Соціалістичної партії України. Він проходив у актовій залі Київського національного університету будівництва та архітектури.

Деякі делегати цим невдоволені. Згадують, що раніше з"їзди були у пристойніших місцях.

На шляху до зали стоять юнаки у червоних футболках зі стрілочками, що вказують,  куди йти. Багато охоронців. Вони стоять по двоє біля кожного входу, прогулюються поміж делегатів. Є навіть на балконі серед журналістів.

У залу делегати ледь поміщаються. Голова партії Олександр Мороз, 63 роки, сідає у президії. Поруч — 65-річний лідер фракції соціалістів у Верховній Раді 5-го скликання  Іван Бокий, 51-річний міністр освіти Станіслав Ніколаєнко та голова Фонду держмайна Валентина Семенюк, 50 років. У неї глибоке декольте, добре видно бюстгальтер. У залі холодно, тому Валентина Петрівна намагається закрити груди лацканами піджака, але вони закороткі.

Виступає Мороз. Говорить, що за Соцпартію проголосували понад 3% виборців, але під час підрахунку голоси вкрали. Каже, що в цьому винні не лише опоненти, а й самі соціалісти. Бо не захистили свій результат.

Критикує Соцпартію її голова майже півтори години. Упевнений, що активісти погано працювали з виборцями. Наводить приклад, коли великий плакат із написом: "Наш дім довіряє Морозу" повісили на недобудований будинок.

— А люди потім тикають пальцями на той плакат і сміються, — обурюється лідер соціалістів.

Наприкінці виступу починає хрипнути. Один із делегатів звертається до Мороза:

— Ви нічого не казали за президентські вибори. Пропоную висунути на цю посаду міністра освіти Станіслава Ніколаєнка.

Урядовець згорблюється у стільці і розводить руками.

— Я сказав про президентські вибори, — відповідає Мороз делегатові. — Скоріш за все, вони будуть у парламенті.

Оголошують перерву. Делегатам у пластикових коробках роздають їжу. На другому поверсі накривають стіл. Мороз іде спілкуватися з журналістами на третій поверх. Розповідає, що готовий піти з посади голови партії.

Люди потім тикають пальцями на той плакат і сміються

— Я був би радий працювати помічником лідера, — говорить він.

Додає, що міністр внутрішніх справ Василь Цушко або Ніколаєнко чи Семенюк могли б його замінити.

Після перерви майже усі керівники партії, які сидять у президії, накидають на плечі пальта. Валентина Семенюк застібається на всі ґудзики.

До слова запрошують делегатів. Дехто з них у провалі виборчої кампанії звинувачує праву руку Мороза Ярослава Мендуся. Хтось вважає, що палиці в колеса вставляли і міністри-соціалісти.

До трибуни виходить нардеп 5-го скликання Олександр Баранівський, 52 роки. Йому не подобається, що Мороз звинуватив місцеві партійні організації в поганій роботі під час виборів.

— Винен не лише весь оркестр, а й дирижери. Вони так гарно дирижирували, що відповідно й грав оркестр, — говорить Баранівський.

Розповідає, що люди "повзали і все робили", щоб донести ідеї Соцпартії до виборців. Його виступ кілька разів переривають оплесками. Баранівський говорить, що плакати "За Мороза" були абсолютно безглуздими. А керував цим саме Мендусь.

— Як можна було вговорити людей повісити "Ми за Мороза", коли там 60 квартир? Скажімо, п"ять із них — "за", а решта — "проти". Рвуть і б"ються між собою. Що можна було зробити? Але ми їх все одно вішали.

— Олександре Петровичу, давайте будемо відразу говорити: ви доповідь підготували, я так розумію, щодо мого звільнення, — різко перебиває Мороз Баранівського. — По перше, мені ніхто за 17 років у партії нічого не пише. По-друге, "Ми довіряємо Морозу" ніякого відношення до виборів не має. Я сказав, винна політрада, політвиконком, винен штаб, а потім винні на місцях.

Доки у залі сваряться, деякі делегати курять у туалеті університету.

— Ви що, не знаєте, що ваш однопартієць Ніколаєнко заборонив курити в навчальних закладах? — жартує соціаліст, який щойно зайшов.

— Так президент і спецномери на автомобілях заборонив використовувати, — відповідає інший, киваючи у вікно на автомобілі лідерів партії.

Наприкінці з"їзду Мороза переобирають головою СПУ. "Проти" голосує лише один чоловік — він висунув на посаду лідера партії Ніколаєнка, але той свою кандидатуру зняв.

У політраді залишився і Ярослав Мендусь, який на з"їзд не прийшов. Народний депутат 5-го скликання Євген Філіндаш виступав за зміни у керівництві партії — його виключають із політради за власним бажанням. Нова політрада об"єднує посади голови партії та її першого секретаря.

Зараз ви читаєте новину «Мороз залишився головою СПУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути