вівторок, 20 вересня 2011 08:26

Мороз хоче нову кримінальну справу для Тимошенко

Щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко треба порушити ще одну кримінальну справу. Про це під час святкування 20-річчя Соцпартії заявив її лідер 67-річний Олександр Мороз. Урочистості відбулися в Івано-Франківську.

— Жінка у прикидах від "Луї Віттон" страждає за всіх людей, які не знають, що її прикид на один день коштує три квартальні зарплати прем'єр-міністра, — каже голова СПУ. — А з іншого боку, люди в одязі від "Версаче" вчать її справедливості й добиваються правди. Обиватель дивиться, і це йому цікаво. А до суті ні суд, ні ті, хто добивається правди, не доходять.

— Дуже погано, що колишній прем'єр, ще й жінка, сидить у СІЗО, — продовжує Мороз. — Іще гірше, що по колишньому прем'єру потрібно відкривати кримінальну справу. Тільки не за цими статтями. І тоді стало б усе на місце. Чому б не копнути, які були відкати при рефінансуванні комерційних банків? Які наслідки для тих банків, які рефінансували, що дальше? І чому комерційні банки треба рятувати з бюджету? Адже передбачена елементарна процедура: банк — банкрут, майно продали, гроші віддали вкладникам через міжбанківський страховий фонд, винних — у тюрму.

Соцпартію найближчим часом поповнять нові кадри, заявив її лідер. Для цього п'ять лівоцентристських партій самоліквідуються, а їхні члени вступлять до СПУ. Це "Народна влада" Йосипа Вінського, Соціал-демократична партія (об'єднана) Юрія Загороднього, Соціал-демократична партія Юрія Буздугана, "Справедливість" Станіслава Ніколаєнка, Українська селянська демократична партія Дмитра Андрієвського.

— Навіть коли ці сили віллються у Соцпартію, вона не набере більше відсотка на майбутніх парламентських виборах, — говорить 41-річний Сергій Таран, директор Інституту масової інформації. — Щоб мати ліву партію, треба, щоб представники цієї партії жили так, як ліві в Європі. Подивіться на найлівішого українського представника — Петра Симоненка. Він мешкає у фешенебельному будинку за кілька мільйонів доларів. Ну який він лівий? Мороз так само небідна людина, і говорити про ліву партію, у лавах якої були представники олігархічних кіл, достатньо складно. У нас партії тримаються або на адмінресурсі, або на харизмі першої особи. Якщо поглянути на рейтинг Мороза, то це не дозволяє говорити про нього як серйозного гравця. Можливо, виникне формація на базі тих, хто є при Морозові. Легко можу уявити, що Семенюк-Самсоненко піде на мажоритарний округ і виграє.

Зараз ви читаєте новину «Мороз хоче нову кримінальну справу для Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути