пʼятниця, 02 вересня 2011 06:15

"Могильов мститься, бо його обізвали малоосвіченим"

Автор: фото з сайта www.facebook.com
  ”Нунсівець” Олесь Доній (у центрі) стоїть під стінами  Головного слідчого управління МВС 30 серпня. Він прийшов давати свідчення щодо сутички між спецпідрозділом ”Беркут” та опозиціонерами на День Незалежності
”Нунсівець” Олесь Доній (у центрі) стоїть під стінами Головного слідчого управління МВС 30 серпня. Він прийшов давати свідчення щодо сутички між спецпідрозділом ”Беркут” та опозиціонерами на День Незалежності

Бійка між учасниками ходи опозиційних політичних сил та спецпідрозділами міліції "Беркут" сталася в столиці у День Незалежності. Правоохоронці порушили кримінальну справу за статтею 296 — хуліганство. На допит до Головного слідчого управління Міністерства внутрішніх справ викликали організаторів мітингу та його учасників.

26 серпня затримали двох із них — жителя Дніпропетровщини, прізвище якого невідоме, та киянина Мирослава Набиля, 33 роки.

— Серед вулиці на мене йшли двоє міліціонерів спереду і ще троє ззаду, — розповідає він про затримання. — Крикнули "Стоять, міліція!". Я вискочив на перехрестя — автомобілі позупинялися. Мене довго не могли впіймати, я протягнув їх (міліціонерів. — "ГПУ") через усю вулицю. Люди виходили з машин, питали, що відбувається. А міліціонери відповідають: "Він украв сумку в жінки, це злодій".

Арештованих тримали в ізоляторі понад чотири доби. Відпустили на підписку про невиїзд. Щодо Набиля порушили кримінальну справу за хуліганство.

З-поміж організаторів мітингу першим допитали координатора руху "Спільна справа" Олександра Данилюка. За ним свідчення дав нардеп-"нунсівець" 42-річний Олесь Доній. Він записав 50-хвилинну розмову на два диктофони. Виклав її в інтернеті.

— Слідчий із перших питань показав себе політично заангажованим, — розповідає Доній. — Коли з'ясовував мою особу, мав питати про посаду, а він запитував про фракційну приналежність. Навіть слідчий-практикант повинен знати: для того, щоб запросити свідка, треба мати на руках письмові пояснення від міліціонерів, що вони бачили особу, схожу, наприклад, на Донія. Або фото-, відеофіксацію, де дві-три людини так говорять. Вони навіть не подбали про такі формальні речі. Слідчий нічого не занотовував.

Більшість із депутатів, організаторів та учасників мітингу вже отримали повістки.

— Домовилися зі слідчим, що він зателефонує і вирішимо про час зустрічі, — говорить "бютівець" 46-річний Андрій Павловський. — Я запитав його: "Чому ви мене викликаєте? Я не є організатором, не брав активної участі в тих подіях. Як ви мене взагалі ідентифікували?". Він каже: "Я подивився відео, побачив знайоме обличчя, впізнав і вирішив вас запросити". До слідчого "зверху" прийшов список депутатів-опозиціонерів, які найбільше дошкуляють та дратують. Вони в нас забирають час і хочуть попсувати нерви. Така установка міністра Анатолія Могильова. Він мститься, бо його обізвали малоосвіченим. Іще розраховують залякати для профілактики на майбутнє. У вересні Верховна Рада має остаточно прийняти пенсійне законодавство, Житловий, Трудовий, Земельний кодекси. Усе це буде викликати незадоволення. Тому вирішили відволікати увагу людей.

Зараз ви читаєте новину «"Могильов мститься, бо його обізвали малоосвіченим"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути