пʼятниця, 23 червня 2017 06:30

"Між Холодницьким і Ситником іде гризня за грошові потоки"

Автор: www.facebook.com/ігор луценко
  Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник (по центру фото) із сином у віп-ложі на стадіоні ”Олімпійський” у Києві дивляться матч ”Динамо” — ”Манчестер Сіті” 24 лютого 2016 року
Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник (по центру фото) із сином у віп-ложі на стадіоні ”Олімпійський” у Києві дивляться матч ”Динамо” — ”Манчестер Сіті” 24 лютого 2016 року

— Між Національним антикорупційним бюро України та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою іде гризня за грошові потоки. Створення нових держструктур і чиновницьких крісел не має жодного стосунку до боротьби з корупцією, — говорить журналіст Володимир Бойко в ефірі телеканалу "ЗІК".

— Спочатку тривала спільна боротьба Артема Ситника і Назара Холодницького за місце під сонцем. Їм треба було забрати ласі шматки у прокуратури, Служби безпеки, податкової міліції. Тепер Ситник не хоче ділитися із Холодницьким — працює ж бо НАБУ. А той вважає, що він — головний, бо прокуратура здійснює процесуальне керівництво.

Вісім із 15 членів Ради громадського контролю при НАБУ подали підроблені документи, щоб увійти до неї. Зокрема, Віталій Шабунін та Олексій Гриценко.

— Треба відрізняти саме Раду громадського контролю при НАБУ від інших громадських рад. Цей орган обирається інтернет-голосуванням і напряму впливає на кадрову політику. Зокрема, делегує двох своїх представників у дисциплінарну комісію бюро, — говорить Володимир Бойко. — Я перевірив, що ж за люди ввійшли до ради. Вперше її сформували на один рік 2015-го у складі 15 осіб. Із них вісім пройшли за підробленими документами.

Шабунін не вказав у декларації інформацію про ділянку землі у його власності. А також, що здає в оренду квартиру й отримує з цього доходи. Положення про раду передбачає, що за такі дії людей повинні виключати з неї.

Закон забороняє бути членом ради громадського контролю при бюро особам, які виконують повноваження представника держави або органа місцевого самоврядування. Будучи депутатом Київради Олексій Гриценко підробив документи, щоб пройти у раду, і навіть рік її очолював.

16 червня Назара Холодницького обрали одним із віце-президентів Федерації футболу України.

Він посилить боротьбу з корупцією у ­футбольній сфері, каже президент ФФУ і нардеп "Блоку Петра Порошенка" 41-річний Андрій Павелко.

"Керівник Антикорупційної прокуратури Назар Холодницький має притягнути до відповідальності за корупційне правопорушення директора НАБУ Артема Ситника, — написав народний депутат 38-річний Ігор Луценко у "Фейсбуку". Він оприлюднив фото з керівником Антикорупційного бюро під час матчу "Динамо" — "Манчестер Сіті" у Києві 24 лютого торік. Квиток на його місце коштував 2 тис. грн.

— Тепер Холодницький має зацікавитись, чому Ситник отримував від Ігоря Суркіса (власник клубу "Динамо". — ГПУ) квитки у віп-сектор стадіону "Олімпійський". Судячи з усього, безкош­товно і користуючись своїм службовим становищем".

Знімок 2013 року з прокурорських змагань із футболу в Києві опублікував сайт "Страна.ua". На ньому — екс-генпрокурор Віктор Пшонка, тодішні начальник управління прокуратури Київщини Ігор Демура і прокурор у Києво-Святошинському районі області Назар Холодницький.

"Виявилося, Холодницький давно не байдужий до футболу. Невідомо, чи грав він на відомчому турнірі органів прокуратури, але перемогу здобула його команда", — йдеться у матеріалі.

Зараз ви читаєте новину «"Між Холодницьким і Ситником іде гризня за грошові потоки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути