вівторок, 02 листопада 2010 08:15

Місцеві вибори законсервували ситуацію

"31 жовтня в кожній області пройшли свої "парламентські вибори". Але об'єктивної картини, що ж відбулося у регіонах, не дав жоден екзит-пол, — вважає голова Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала, 43 роки. — Опитування на виході з виборчих дільниць провели лише у точкових областях. Тому загальні 36 відсотків підтримки Партії регіонів чи 13 відсотків за "Батьківщину" — це не зовсім коректні результати".

Багато політичних сил розглядали ці вибори як міст між президентськими й парламентськими. Партія регіонів, наприклад, і досі не вийшла за межі риторики президентської кампанії. А ті, хто не представлений у парламенті, готувалися до майбутнього голосування у Верховну Раду. Хоча перед місцевими виборами слід було говорити про тарифи, безробіття, бідність, а не використовувати ті ж самі ролики, що крутили минулої зими. Політичні сили не змогли переконати громадян, що місцеві вибори вирішують їхні проблеми. Явка впала до 50 відсотків. Це не означає, що люди "проголосували ногами". Це радше свідчення того, що політичні партії та кандидати викликали несприйняття як щонайменше половини українців. Ми не побачили ані нових громадянських чи бізнесових об'єднань, ані еволюції політичних еліт у регіонах. Людям розповіли казки про те, що місцеві депутати будуть політично відповідальні перед партією. Але це законсервувало ситуацію, бо відповідальним депутат має бути лише перед своїми виборцями.

Зараз ви читаєте новину «Місцеві вибори законсервували ситуацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути