середа, 23 червня 2010 07:04

Місцеві вибори восени не влаштовують "литвинівців" і комуністів

Конституційний суд ухвалив низку рішень, які стосуються місцевих виборів. Із них випливає, що вибори до місцевих рад мають бути проведені цього року. Також, що депутати місцевих рад, сільські, селищні та міські голови можуть бути обрані терміном на п"ять років. Дотепер місцеву владу обирали на чотири роки.

— Янукович назвав дату — 31 жовтня. От і Конституційний суд підіграв. На чиєму возі їдемо, того й пісню співаємо, — коментує рішення суду "нунсівець" Володимир Стретович, 52 роки. — Так що розслабтеся. Влада зробить із вами все, що захоче.

— Восени треба буде збільшувати тарифи на комунальні послуги, бізнес почне вити від високих податків. Рейтинг влади впаде. Тому Партія регіонів поспішає використати момент, — вважає "бютівець" 57-річний Володимир Бондаренко.

Рішення про обрання всієї місцевої влади терміном на п"ять років може набути чинності після внесення змін до Конституції, наголошує 44-річний Валерій Димов із центру суспільно-інформаційних технологій "Форум":

— Для цього потрібні дві сесії парламенту (процедурно завершити цей процес можна не раніше осені. — "ГПУ"). Отже, одночасно можна проводити вже наступні вибори, а не ці.

У Партії регіонів вважають, що все цілком законно.

Зараз ви читаєте новину «Місцеві вибори восени не влаштовують "литвинівців" і комуністів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути