Ексклюзиви
вівторок, 02 жовтня 2018 06:45

Мінські домовленості не мають миротворчого потенціалу

Другий президент України 80-річний Леонід Кучма заявив, що готовий залишити Мінську тристоронню контактну групу із врегулювання конфлікту на Донбасі.

— Я для себе вже давно вирішив, коли досягну свого критичного віку, повинен буду піти, — каже Леонід Данилович. — Мінському процесові немає альтернативи. Невже ми всі думаємо, що Порошенко не хотів би Будапештського формату? Щоб туди увійшли представники країн, які підписували Будапештський меморандум (договір 1994 року, за яким Росія, США й Велика Британія дали Україні гарантії територіальної цілісності взамін на ядерне роззброєння. — ГРУ). Їх не збереш.

— Кучма зрозумів, що Мінські домовленості між Порошенко й Путіним не задовольняють українську сторону й не мають миротворчого потенціалу. Тому з них починають йти різні політики, — говорить політолог Віктор Небоженко, 65 років. — Це правильно, бо немає сенсу імітувати миротворчі рухи в рамках проросійських інтересів. Там треба міняти всіх. Три роки пройшло, а нічого не відбувається.

Першого року всі, хто був у мінському процесі, пішли туди, бо хотіли миру та мріяли бути його авторами. Думали, що досягнуть цього швидко й отримають визнання. Для Кучми це надважливо. Бо він родоначальник олігархічного сімейного клану. А тут би отримав повагу українців. Але нічого не вийшло.

Зараз ви читаєте новину «Мінські домовленості не мають миротворчого потенціалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути