четвер, 13 січня 2011 03:15

Мінімальна пенсія зросте до 766 гривень

На перше цьогорічне засідання Кабміну урядовці зібралися 12 січня.

— Ні в які теплі краї не їздив. Був у Карпатах. Дихав свіжим повітрям. Але пізніше хочу ще поїхати покататися, бо два роки не ставав на лижі, — каже міністр юстиції 54-річний Олександр Лавринович і йде до свого місця.

До зали засідань заходить міністр із надзвичайних ситуацій 47-річний Віктор Балога. Жує жуйку.

— Відпочивати нікуди не їздив. Не встиг. У кінці грудня був із сім'єю кілька днів в Італійських Альпах. Іще зроблю собі кілька міні-відпусток до кінця сезону, щоби покататися на лижах у Карпатах. Але тільки якщо президент дозволить, — усміхається.

У дверях з'являються двоє охоронців прем'єра 63-річного Миколи Азарова. Глава уряду прямує до центру столу. Виступає 25 хв. Говорить, що цей рік для країни буде непростий:

— Складним буде і бюджет. Нові податкові правила та високі соціальні зобов'язання держави потребують ефективної роботи. Тому Мінфіну, податковій та митній службам, а також місцевим органам влади необхідно сконцентрувати зусилля на наповненні бюджетів всіх рівнів. Але прожитковий мінімум зросте до 1004 гривень, а мінімальна пенсія буде 766 гривень.

Азаров повертає голову праворуч. За кілька метрів од нього сидить міністр агрополітики Микола Присяжнюк. Прем'єр критикує його за те, що у грудні в регіонах були завищені ціни на продукти.

— Хліб із борошна першого сорту подорожчав у цілому по країні на 1,4 відсотка, а в Сумській області — на 6,5 відсотка. Борошно вищого сорту в цілому подорожчало на 5,6 відсотка, а на Волині — на 24,6 відсотка. Крупа манна здорожчала на 6,4 відсотка. Але у Волинській області — на 33,2 відсотка. У нас що, Волинська область в іншій державі знаходиться? Там люди не такі? — говорить.

Присяжнюк опускає голову. На роздруківці порядку денного ручкою "Монблан" за кілька тисяч доларів пише вказівки прем'єра. Той просить узяти ситуацію під контроль, аби більше такого не повторилося.

За зачиненими дверима урядовці засідають годину. По тому віце-прем'єр Віктор Тихонов каже, що уряд звільнятиме регіональних керівників, які не ліквідують заборгованості перед постачальниками послуг житлово-комунального господарства.

Зараз ви читаєте новину «Мінімальна пенсія зросте до 766 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути