пʼятниця, 10 грудня 2010 04:15

Міліція вимагає списки мітингувальників

42-річний Олег Тягнибок, лідер об'єднання "Свобода", отримав листа зі Слідчого управління міліції Києва. Його просять надати анкетні дані членів "Свободи", які брали участь в акціях проти ухвалення Податкового кодексу.

Збиток від установлення наметового містечка на майдані Незалежності оцінюють у 212 тис. грн. За фактом пошкодження майна порушили кримінальну справу.

— Нехай мені в законі покажуть норму, що голова політичної партії зобов'язаний на вимогу міліції надати список із повними анкетними даними учасників протестів. Тоді я це зроблю, — каже Тягнибок. — Сумніваюся, що така норма в нашому законодавстві існує.

Під час розслідування кримінальної справи щодо акцій протесту проти харківських угод слідчий аналогічно вимагав списків учасників, нагадує Тягнибок:

— Тоді намагалися делікатно пояснити міліції, що ми не урки, не зеки, а люди, які відстоюють свої права. З нами працюють тими ж методами, як із кримінальними злочинцями. Це свідчення, що в Україні будується поліцейська держава.

Зараз ви читаєте новину «Міліція вимагає списки мітингувальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути