пʼятниця, 23 грудня 2011 05:15

Микола Білоконь повернувся в Україну

Автор: фото: Ростислав Мисюкевич
  Екс-міністр внутрішніх справ Микола Білоконь (праворуч) під час бенкету з нагоди 20-річчя української міліції в столичному готелі ”Національний”. 21 грудня
Екс-міністр внутрішніх справ Микола Білоконь (праворуч) під час бенкету з нагоди 20-річчя української міліції в столичному готелі ”Національний”. 21 грудня

Екс-міністр внутрішніх справ Микола Білокінь 21 грудня несподівано з'явився в Києві. Відвідав Верховну Раду та бенкет з нагоди 20-річчя української міліції. Після помаранчевої революції Білоконя розглядали як одну з ключових персон в організації фальсифікації президентських виборів 2004 року. Він виїхав у Москву. До України за помаранчевої влади не приїжджав.

Бенкет організували в ресторані готелю "Національний". Зібралися близько 100 генералів МВС. На столах була нарізка з шинки та копченої ковбаси, оселедці, квашені помідори, пиріжки, солодкі млинці, маслини, мінералка. Розносили горілку, вина. На одному столі стояла пляшка горілки "Русский стандарт".

Микола Білокінь сів навпроти входу. Чи не єдиний був без форми. Пив червоне вино.

У ресторан прийшов міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко. Йому вручили медаль "20 років української міліції". Пробув зо 20 хв. і пішов у супроводі охоронця. Поїхав автомобілем "Фольксваґен Фаетон".

Усі учасники бенкету належали до громадської організації "Спілка генералів органів внутрішніх справ України". Її очолює нардеп-"регіонал" Василь Грицак.

— Тут зібралися генерали всіх поколінь: начальники УМВС, начальники підрозділів, — розказує генерал міліції у відставці 59-річний Віктор Литвиненко. — Не кожен день таке — бо 20 років! Це ж не за державні кошти. Це — Спілка генералів, скинулися, зібралися, і все.

У цей день Білоконя бачили в парламенті. З ним говорив кореспондент видання "Українська правда". Екс-міністр розповів, що працює радником російського бізнесмена, керівника корпорації "Система" Володимира Євтушенкова. "Система" володіє в Україні мобільним оператором МТС.

— Уже більше, ніж півроку приїжджаю. Живу і в Києві, і в Москві, — каже Білоконь. — Я рік мав вид на жительство в Росії, потім відмовився, потім знову взяв. Зараз думаю, чи брати російський паспорт. Сам ще не знаю. Якщо буду постійно працювати в Україні від "Системи", то можу не брати.

Зараз ви читаєте новину «Микола Білоконь повернувся в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути