четвер, 22 жовтня 2020 05:31

"Ми принесемо в місцеву владу кращий управлінський досвід"

Автор: ФОТО НАДАНЕ ПРЕССЛУЖБОЮ ВІКТОРА ЄВПАКА
  Кандидат на посаду міського голови Черкас Віктор Євпак має більш як десять років досвіду управління великими ІТ-проєктами. Переконаний, що його досвід стане корисним для рідного міста
Кандидат на посаду міського голови Черкас Віктор Євпак має більш як десять років досвіду управління великими ІТ-проєктами. Переконаний, що його досвід стане корисним для рідного міста

Орієнтир на результат і призначення за фаховістю, а не за знайомством. Такі принципи після виборів у місцеве самоврядування принесе кандидат на посаду міського голови Черкас від партії "Голос" Віктор Євпак. Його називають головним конкурентом чинного мера на виборах 25 жовтня.

Віктор має більш як 10 років досвіду управління великими ІТ-проєктами. Переконаний, що його управлінський досвід стане корисним для рідного ­міста.

— Деякі мої опоненти говорять, що я ніколи не працював в органах місцевого самоврядування. Але більшість людей, з якими спілкуюся під час кампанії, вважають, що це добре, — зазначив Віктор Євпак в інтерв'ю інтернет-виданню Zmi.ck.ua. — У мене є великий управлінський досвід. Він узятий з моєї підприємницької діяльності в ІТ-компаніях eKreative та Kidslox. Йдеться про ефективне управління фінансами та командами.

Віктор Євпак перелічив принципи управління, які застосовуватиме у міській владі.

1. Сильна команда. Місцеве самоврядування повинне базуватися не на одному мерові чи сильному лідері, а на команді, де кожен веде окрему галузь, вважає Віктор Євпак.

— Я два місяці не з'являюся у своїх офісах, бо більшість часу віддаю спілкуванню з виборцями. Однак проєкти компанії розвиваються, обороти зростають, беремо в команду нових людей. Це показує, що за 10 років ми збудували сильну управлінську групу менеджерів, програмістів. Це потрібно і місцевому самоврядуванню. А не так, що все зосереджено в руці мера-царя, — переконаний кандидат на посаду мера від "Голосу".

2. Орієнтир на результат, а не на процес.

— Я бачу, що в місцевому самоврядуванні багато роблять для картинки, перерізають стрічку. А результатів мало. ІТ-індустрія працює тільки на результат. Там є багато технік і підходів замірювання. До нас приходить інвестор і каже: "Хочу, щоб ви зробили для нас сайт, додаток чи систему в такі-то терміни і в такий ось бюджет". І ти хоч лусни, але повинен виконати завдання! Якщо ні — втрачаєш репутацію, до тебе вдруге не прийдуть. Так має бути і в місцевому самоврядуванні. Зараз роботи виконують із завищеним бюджетом і невчасно. Це не нормально. Від того потерпають конкретні люди, — зазначає Віктор Євпак.

3. Конкретні очікування від команди та якісне вимірювання їхньої ефективності.

— Сьогодні ми є свідками того, як людей у місцеве самоврядування призначають за знайомством чи політичною квотою. За статистикою, третина депутатів працюють у місцевій владі, отримуючи гроші з бюджету. Якісний управлінець набирає людей на роботу, будучи впевненим у їхній фаховості. За прозорим конкурсом, а не тому, що це твій друг, брат чи родич. Кожен чиновник чи директор комунального підприємства має знати, чого від нього очікують. Наприклад, виставляємо на цей рік вашому департаменту завдання, які треба досягти. Далі кожного тижня, місяця відстежуємо, як підприємство рухається до цих цілей і що треба зробити, аби покращити результат, — говорить кандидат від партії "Голос".

Команда "Голосу" в міській раді виставляє 10 таких цілей — усі вони описані в програмі політсили. Зокрема, йдеться про створення робочих місць, покращення екології, впровадження системи "Безпечне місто", покращення інфраструктури шкіл і лікарень тощо.

— Одразу після виборів ми почнемо виставляти мініцілі для департаментів, підприємств і контролюватимемо, як їх виконують, що для цього треба, які ресурси. Це якісне управління, яке є в будь-якій корпорації чи компанії. Його не вистачає місцевому самоврядуванню, — додає Віктор Євпак.

Зараз ви читаєте новину «"Ми принесемо в місцеву владу кращий управлінський досвід"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути