Ексклюзиви
пʼятниця, 21 квітня 2017 06:00

Мер Полтави назвав пікетувальників терористами

У Полтавській міськраді сталася сутичка між мером Олександром Мамаєм і активістами, які ночують у будівлі. Бійку зупинили поліція й охорона мерії.

Міський голова вперше з'явився на роботі за останні два ­тижні. Проводив засідання міськвиконкому. Люди вимагали, аби дав слово одному з депутатів. ­Натомість Мамай встав і намагався вийти. Натовп заблокував прохід. Почалася штовханина. Один із чоловіків схопив мера за шию. Він зміг звільнитися і зачинився у власному кабінеті.

— Міський голова довгий час ховався від громади, — каже депутат міськради Юрій Синяк, 34 роки. — Вимоги депутатів ігнорує. Після бійки 5 квітня 14 міських обранців написали звернення з вимогою провести позачергову сесію. Хочемо на ній забрати дозволи у скандальних забудовників, покарати винних у різанині й добитися заборони на встановлення кіосків. У Мамая є 14 днів, щоб оголосити скликання. Якщо відмовиться — сесію скличе секретар Оксана Деркач. Має на це право.

— Ніяких переговорів з цими терористами вести не буду, — говорить 48-річний Олександр Мамай. — Причин скликати позачергову сесію не бачу.

Полтавці продовжують перебувати в мерії. Сплять у сесійній залі.

Протести у місті тривають з 5 квітня, після сутичок містян із охоронцями кременчуцької фірми "Скорпіон-2016". Вони напали на людей, які протестували проти спорудження в будинковій арці кафе. Кидали на землю й били ногами, ножами, пускали сльозогінний газ.

Зараз ви читаєте новину «Мер Полтави назвав пікетувальників терористами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути