четвер, 22 березня 2012 05:30

"Маємо брати відповідальність на себе й боротися з режимом Януковича"

Автор: фото надане прес-службою Наталії Королевської
  Лідер Української соціал-демократичної партії Наталія Королевська виступає перед учасниками форуму ”Нові лідери — нова країна”. 21 березня
Лідер Української соціал-демократичної партії Наталія Королевська виступає перед учасниками форуму ”Нові лідери — нова країна”. 21 березня

Біля одного з павільйонів столичного "Експоцентру" вишиковується сотня молодих людей із прапорами громадського руху "Вперед!" та державними прапорами. Махають ними з боку в бік. Так у середу зустрічають учасників форуму "Нові лідери — нова країна".

Сюди з'їжджаються близько тисячі активістів з усієї України. Багато з них — учасники Податкового майдану. Розсідаються на рядах стільців, розставлених у павільйоні навколо сцени.

Делегати встають і аплодують, коли до зали заходить лідер Української соціал-демократичної партії, нардеп 36-річна Наталія Королевська. Вона махає рукою присутнім. Сідає в першому ряду. Зібрання відкривають гімном України. На великому екрані на сцені демонструють визначні місця України.

До мікрофону посередині сцени підходить лідер "Вперед!" 51-річний Андрій Панаетов.

— З діючою владою ми опускаємося в болото застою, — каже. — Пишним цвітом розцвітає корупція. Права у цій країні належать тільки владі, а народу делегували обов'язки. Ілюзії щодо влади в нас пропали давно, а щодо опозиції — коли вони вигнали з фракції Наталію Королевську, яка з нами мерзла на майдані і брала участь у спекотних акціях. БЮТ показав справжнє обличчя, коли провалив законопроекти, що ми писали на майдані. Єдина опозиція — це народ. Нам треба йти в політику, не можемо допустити, щоб до парламенту знову пройшли політичні імпотенти, які голосують за помахом лапки Чечетова.

Громадські організації напрацювали чотири напрямки дій, каже. Це — створення списку на вибори з народних кандидатів, захист результатів голосування, просування народних реформ та контроль влади народом. Пропонує Королевській узяти назву руху "Вперед!" для своєї партії.

— Я вдячна вам, що ми — разом, — каже Наталія Королевська. — Прийшов час перейти від оборони до наступу. В житті кожної людини настає момент істини. Такий момент настав у житті нашої країни. Вирішується, якою вона буде. П'ять років тому я прийшла в БЮТ, розділяючи їх загальнолюдські цінності. Батьки вчили мене все робити по совісті. Мені було боляче та образливо, коли два чекісти — Турчинов і Кожем'якін встромили мені ніж у спину та ще й прокрутили. Сподівалися на те, що це мене зупинить, що ми зламаємося й відступимо. Вони підмінили свої цінності на кулуарні домовленості, на те, щоб захопити владу в блоці, щоб торгувати місцями у списку. За справедливість треба боротися. Треба будувати нову, сильну справедливу Україну. Якщо не ми, то хто? І коли, якщо не зараз? Маємо брати відповідальність на себе і боротися з режимом Януковича. З тими, хто руйнує економіку та пригнічує людей, хто проводить політичні репресії, арештував Тимошенко й Луценка. Наше завдання — побудувати нову політичну силу, що спиратиметься на громадянське суспільство, яка показала б, що політика — це не кулуарні домовленості. Політика — це коли люди зберігають цінності, виконують обіцянки та не обманюють виборців. Я приймаю вашу пропозицію назвати свою партію "Україна — Вперед!". Сподіваюся, однопартійці мене підтримають. Сьогодні має відбутися з'їзд, де розглядатиметься це питання.

20 делегатів із Кам'янця-Подільського виносять на сцену 100-метровий національний прапор.

— Хочемо вручити вам цей прапор, Наталіє Юріївно, — каже один із них.

Наталія Королевська обіймає чоловіка та цілує у щоку. Делегати встають і аплодують. Приймають маніфест громадянського суспільства.

Зараз ви читаєте новину «"Маємо брати відповідальність на себе й боротися з режимом Януковича"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути