четвер, 18 серпня 2011 08:00

Машину Ющенка закидали яйцями

Автор: фото: REUTERS
 

— Я звертаюся до суду з проханням розглянути можливість допитів Путіна і Міллера (керівник російського "Газпрому". — "ГПУ"). Залучення цих людей є обов'язковою умовою для встановлення всіх обставин, які передували укладенню угоди з Росією, — каже у середу вранці у Печерському райсуді Києва екс-президент Віктор Ющенко, 57 років.

Він давав свідчення у кримінальній справі щодо колишнього прем'єра Юлії Тимошенко. Її звинувачують у перевищенні повноважень при підписанні газових контрактів із Росією 2009 року.

Ющенко прийшов до суду за другим викликом. За першим — відмовився. Пояснив, що перебуває у відпустці за кордоном.

З ним було четверо охоронців. До суду завітав і рідний брат нардеп-"нунсівець" Петро Ющенко. Став біля дверей зали.

Віктор Андрійович спростував твердження захисту Тимошенко, нібито він у грудні 2008-го відкликав делегацію "Нафтогазу" з перемовин у Москві. Керівник компанії Олег Дубина просив зустрічі із ним, стверджує Ющенко. На ній доповів, що російська сторона пропонує газ по $250 за 1000 "кубів". Після того Дубина зустрівся з Тимошенко й полетів знову до Москви.

— Тоді прем'єр-міністр України відхилила пропозицію Росії, — читає з аркуша екс-президент. — Я наводжу слова Путіна: "Я лично предложил премьер-министру Украины: приезжайте, подписывайте контракт по 250 долларов за тысячу кубометров, и мы дадим вам право реэкспорта. Хрен с вами". Вона відмовилася. Після того переговори пішли у протилежному напрямку. Юлія Володимирівна поїхала у Москву, зустрілася з Путіним.

Потім попросила про зустріч зі мною. Я три чи чотири рази питав: "Юліє Володимирівно, якою буде ціна?" Отримав відповідь, що ціна буде гарна, а до неї буде ще й знижка. Я думаю, а що ж це за щастя таке може бути? Навіть Господь Бог не міг такого подарувати.

— Подонок! — кричить із місця "бютівець" 76-річний Михайло Косів. — Мені соромно за цього чоловіка.

Суддя Родіон Кірєєв видаляє Косіва із зали. Просить Тимошенко ставити питання.

— Я не буду цього робити, бо не хочу, щоб тут судили помаранчеву революцію, — тихо говорить Юлія Тимошенко, 50 років. — Не хочу, щоб тут було з'ясування стосунків між президентом і прем'єром, які пліч-о-пліч виходили на Майдан. Я хочу, щоб те, що сказав Віктор Андрійович, залишилося на його совісті. Господь йому суддя, а не я.

Депутати аплодують. Віктор Ющенко виходить у двір до журналістів.

— Ющенко — Іуда! — кричать мітингувальники. — Ющенка на нари!

— Представники чинної влади зобов'язані провести всю належну роботу зі скасування даної угоди, — спокійно каже на камери екс-президент. — Вона довго існувати не буде. Рано чи пізно її захочуть переглянути або ті, хто купує, або ті, хто продає газ.

У супроводі охоронців іде до внутрішнього двору суду. Його чорний "мерседес" виїжджає із сусідньої арки.

— Ганьба! — вигукують прихильники Тимошенко і кидають у машину сирі яйця.

Зараз ви читаєте новину «Машину Ющенка закидали яйцями ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути