четвер, 03 грудня 2009 07:18

"Люди мають знати, хто є кандидатами в президенти"

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Нардеп-”бютівець” Сергій Соболєв просить Генпрокуратуру з’ясувати, де і коли був ув’язнений кандидат у президенти Віктор Янукович і чи причетний той до зґвалтування жінки
Нардеп-”бютівець” Сергій Соболєв просить Генпрокуратуру з’ясувати, де і коли був ув’язнений кандидат у президенти Віктор Янукович і чи причетний той до зґвалтування жінки

Понад місяць тому нардеп-"бютівець" 48-річний Сергій Соболєв заявив, що його фракція просить Генпрокуратуру перевірити можливу причетність лідера Партії регіонів Віктора Януковича до зґвалтування. Нібито це сталося, коли той був молодий і жив у Єнакієвому на Донеччині. Подібний запит до Генпрокуратури напередодні президентських виборів 2004 року вже направляв екс-"бютівець" Григорій Омельченко.

— На жаль, поки  що Генпрокуратура не надала відповіді як щодо звернення п"ятирічної давнини, як і щодо того, яке пролунало місяць тому. Але ми на цьому не зупинимося, — каже Соболєв.

Ви запропонували створити депутатську тимчасову слідчу комісію для перевірки цієї інформації. Коли вона запрацює?

— Скоро. І вже вона даватиме відповідь на ці запитання. Я також звернувся до голови Держдепартаменту з виконання покарань і попросив чітко повідомити про те, коли і де саме відбував покарання Янукович (мова про відсидку за грабіж і завдання ушкоджень. — "ГПУ"). Крім того, я подав документ, чи є взагалі практика обмежень щодо людей навіть із погашеними судимостями до зайняття посад у вищих органах влади. Це питання суттєве, і люди мають знати, хто є кандидатами в президенти.

У "Регіонах" кажуть, що БЮТ спеціально розкрутив тему зґвалтування, щоб відвернути увагу від педофільського скандалу та справи вбивства людини "бютівцем" Лозінським.

— Коли Янукович претендував на посаду прем"єра, то зазначав усі факти в автобіографії. А от коли балотувався на посаду президента — і 2004 року, і тепер — то про кілька років, проведених за ґратами, чомусь не вказує, приховує. У мене є відчуття, що спроби розгорнути серію скандалів — це намагання відволікти увагу саме від кандидата в президенти, який має такі ганебні факти в своїй біографії.

Зараз ви читаєте новину «"Люди мають знати, хто є кандидатами в президенти"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути