пʼятниця, 15 червня 2018 05:05

Ляшко подякував черкаським медикам за турботу

Автор: ІГОР ЄФІМОВ
  Олег Ляшко на зустрічі в Черкаському госпіталі пообіцяв не дати уряду скасувати пільги для ветеранів
Олег Ляшко на зустрічі в Черкаському госпіталі пообіцяв не дати уряду скасувати пільги для ветеранів

Напередодні Дня медика лідер Радикальної партії Олег Ляшко відвідав Черкаський обласний госпіталь для ветеранів війни й учасників АТО, щоб підтримати пацієнтів і працівників.

— Дякую вам за турботу про наших захисників, — каже Олег Валерійович до працівників закладу. Напередодні свята медичного працівника кращим із них оголосив подяку й вручив подарунки.

Ляшко зустрічає кількох ветеранів російсько-української війни. Тисне руку, дякує.

— Дівчата, бережіть цих хлопців, — звертається до медичних працівників. — Для сильної України потрібні здорові захисники.

На зустрічі з лікарями Ляшко розповідає про своє бачення медичних реформ.

— Тисячі лікарів залишають Україну в пошуках кращої долі. У Польщі лікар має зарплату 500 євро, а в Україні — 120. Бо на зарплату медиків у цієї влади грошей немає. А на прокурорські зар­плати в 300 тисяч гривень гроші в держави є. На створення Антикорупційного суду, де судді отримуватимуть 700 тисяч гривень, гроші теж є. І це в бідній країні. Здолайте бідність і разом із нею зникне корупція. Бо вона процвітає лише в бідних країнах. Натомість Україна підвищує ціну на газ до європейської. А де ж європейські зарплати? Як людям платити?

Ляшка турбує ситуація з ліками.

— Маємо страшні націнки на ліки. Інколи прибутки фармацевтів перевищують прибутки наркодилерів. Часом замість ліків продають крейду. У таких випадках винних треба одразу саджати в тюрму.

Лідер радикалів розкритикував економічну політику уряду.

– 90 відсотків населення потребує субсидій. Це означає, що наша країна залишається бідною. А звідки в бідної країни візьметься сильна армія? Чому армію США вважають найсильнішою? Бо за нею стоїть міцна економіка. А в нас що? Дійшло до того, що маленька Литва постачає нам зброю. Де підприємства вітчизняного військово-промислового комплексу? Працівники поїхали в Польщу збирати полуницю. Настав час змінити економічну політику влади. Нам треба перестати побиратися за кордоном, випрошувати кредити. Мусимо створювати робочі місця тут. На місці виготовляти продукцію з високою доданою вартістю. Не вивозити зерно й метали, а експортувати вироби з них. Тоді з'являться гроші в бюджеті. Іншого шляху немає. Чому влада хвалиться, що купила для поліції французькі вертольоти? Мільярд доларів піде у Францію місцевим робітникам. А як же наш виробник "Мотор-Січ"? Влада повинна зрозуміти: нічого даром не прийде. Ми повинні вигризати своє місце під сонцем.

Ляшка зупиняють кілька ветеранів.

— Якщо скасують пільги, буде ще одна війна, — каже один із них. — Коли ви заходите в кабінет до Порошенка, скажіть йому це.

— Це не кабінет Порошенка, а кабінет президента. Я зайду в нього лише тоді, коли ви мене оберете, — відповідає Ляшко. — Досі там не був. Однак ми зареєстрували законопроект, що забороняє відбирати надані людям пільги.

На завершення зустрічі Олег Валерійович за ­традицією ­подарував кожній присутній жінці по квітці.

Зараз ви читаєте новину «Ляшко подякував черкаським медикам за турботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути