четвер, 22 грудня 2005 19:25

Львівська міськрада відставила мера

 

Минулого вівторка за відставку Любомира Буняка проголосували 70 із 84-х депутатів, присутніх на засіданні. Це при тому, що майже третина народних обранців працює у виконавчих органах влади Львова і прямо чи опосередковано є підлеглими Буняка. Утім, голосування було таємним.

Конфлікт визрівав давно. Однак загострився на початку весни — після рішення мера відбудувати Високий замок на Княжій горі. Більшість депутатів виступила категорично проти: у міському бюджеті на це не було коштів. Та й з історичного боку проект виглядав сумнівним. Проте для Буняка ця справа стала ідеєю-фікс.

У червні депутати зібралися на сесію і ухвалили кілька рішень. У них зокрема йшлося про припинення будь-яких інсинуацій щодо відбудови замку і про розпуск виконкому на чолі з Буняком. Напередодні відпусток в опозиційних фракціях усе частіше лунала фраза: "Восени будемо знімати мера". Залишалось заручитися підтримкою двох третин депутатського корпусу.

Буняк після відставки пив з друзями коньяк і думав про майбутнє

Такого аншлагу, як 27 вересня, сесійна зала міськради не бачила давно. Прийшли навіть ті депутати, обличчя яких колеги давно забули. А депутат Гузар навіть прилетів із Луганська, де працює заступником губернатора. За внесення питання про відставку проголосували 68 голосами. Любомир Буняк назвав це театром абсурду. А після ухвалення депутатського вироку сказав:

Ця шпана хоче роздерибанити місто, а я їм не давав. Думаю, що львівська громада більше політичної шпани обирати не буде. Оберуть людей гідних, а не тих, хто прийшов розкрадати те, що не встигли розікрасти за минулі каденції.

Наостанок Буняк пообіцяв знову поборотися за крісло мера, щоб "завершити розпочаті справи".

Після фіаско екс-мер, за його ж словами, у своєму кабінеті "пив з друзями коньяк і думав про майбутнє".

Зараз ви читаєте новину «Львівська міськрада відставила мера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути