пʼятниця, 07 жовтня 2011 05:00

Луценко відсидів 286 днів

Справу екс-міністра внутрішніх справ 46-річного Юрія Луценка продовжать слухати у п'ятницю, 7 жовтня. Допитуватимуть свідків. Заслухали сімох зі 148. Свідчення усіх відрізняються від протоколів допитів, наданих Генпрокуратурі.

Відмовився від претензій до Луценка потерпілий пенсіонер Микола Сидоренко. Він раніше стверджував, що через екс-міністра не отримав квартиру. Сергій Шумило, заступник начальника управління працевлаштування кадрів МВС, підтвердив законність оформлення на роботу водія міністра Леоніда Приступлюка. Хоча обвинувачення каже, що це незаконно.

7 жовтня має свідчити колишній заступник керівника апарату міністра Валерій Мельник. Він і сказав, що отримав від Луценка вказівку оформити водія оперуповноваженим департаменту розвідувально-пошукової діяльності. Цю розмову нібито чув Микола Курко, колишній начальник департаменту роботи з персоналом МВС. На допиті в прокуратурі останній розповів, що чув, як Луценко по гучному зв'язку наказав зробити це Мельнику. Але під час судового засідання Курко заявив, що не впевнений, чи чув ці слова.

— Незрозуміло, навіщо Луценка взагалі тримають за ґратами, — говорить 45-річний Віталій Бала, директор Агентства моделювання ситуацій. — Фактично він породив цю бурю. Із 2005 року Юрій Віталійович багато чого наговорив. На телебаченні робив заяви на адресу теперішніх представників влади, які тоді були в опозиції. Це пішло до нього бумерангом. Так само це повернеться до діючих високопосадовців. За тими, хто приходить арештовувати, потім приходять ті, хто розстрілює. Для влади було би краще випустити Луценка за відсутністю складу злочину, покарати слідчих, заробити собі на цьому "плюси" і закрити тему.

У п'ятницю минає 286-й день, як Луценко сидить у слідчому ізоляторі. Його звинувачують у зловживанні владою та перевищенні повноважень. Екс-міністр завдав державі збитків 970 тис. грн, стверджують слідчі.

Зараз ви читаєте новину «Луценко відсидів 286 днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути