вівторок, 01 березня 2011 02:00

Луценко раз на тиждень зустрічається із дружиною

Колишнього міністра внутрішніх справ 46-річного Юрія Луценка не привозять на засідання Апеляційного суду Києва. У п'ятницю там розглядають скаргу на рішення Печерського суду, який продовжив ув'язнення Луценка до 26 квітня.

— Не надійшло заяви, завіреної керівництвом СІЗО, щодо доставки Луценка до зали судових засідань, — пояснюють відсутність екс-міністра члени суду.

— Справжня причина його відсутності — вони бояться, щоб він говорив у пресі, — каже дружина Луценка 45-річна Ірина. Я бачуся із чоловіком раз на тиждень у камері для побачень.

Адвокат просить дозволити увійти до зали телеоператорам. Суд впускає їх на 10 хв. Але забороняють знімати суддів, прокурора та слідчого.

Біля адвоката екс-міністра Ігоря Фоміна стоять п'ять картонних коробок зі списками людей, які вимагають випустити Луценка із СІЗО. Він просить долучити 700 тис. підписів до справи. Судді відмовляють.

— Печерський суд прийняв обґрунтоване рішення. Його не треба відміняти, — каже прокурор. — І права Луценка не порушували. Захисникам повідомляли про час засідання. Але вони не прибули з поважних причин.

— Брехня! Вимагайте доказів! — кричить Ірина Луценко. — Ніхто не знав про те засідання.

— Прошу дотримуватись порядку, — підвищує голос суддя. — Суд робить вам зауваження. Або ви будете спокійно поводитися, або залишите залу.

— Залишу, але зі словами, що це брехня, — відповідає Ірина.

На подальші її коментарі судді не зважають. Вислухавши адвоката та слідчих, ідуть до нарадчої кімнати. За 20 хв. повертаються.

— Перебуваючи на волі, колишній міністр може перешкоджати веденню слідства. Може впливати на своїх колишніх підлеглих і тиснути на свідків, — зачитують вердикт. — Апеляційний суд вбачає за можливе погодитися з рішенням суду першої інстанції про продовження строку тримання під вартою.

— Ганьба! — кричать у залі.

— Боязливі істоти, а не судді! Продажні шавки! Прийде час і ви за це відповісте! — вигукує нардеп-"нунсівець" Кирило Куликов, 41 рік.

Судді виходять. У дверях на кілька секунд зупиняються та оглядають присутніх. Брат Луценка 50-річний Сергій передає "нунсівцю" Юрієві Гримчаку жменю копійок.

— Кинь суддям, — радить. Гримчак не робить цього.

У коридорі адвокат Луценка говорить, що захист удруге звернеться до Європейського суду з прав людини. Доводитимуть, що утримання Луценка під вартою незаконне.

Зараз ви читаєте новину «Луценко раз на тиждень зустрічається із дружиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути