середа, 30 грудня 2009 07:39

Луценко придумав новий жарт про Януковича

Автор: фото: Тетяна ЩЕРБАТЮК
  Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вручає ордер на квартиру експерту-криміналісту  Вінницького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру Наталії Шевчук. Вона — донька загиблого міліціонера
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вручає ордер на квартиру експерту-криміналісту Вінницького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру Наталії Шевчук. Вона — донька загиблого міліціонера

Міністр внутрішніх справ 45-річний Юрій Луценко взяв тижневу відпустку, щоб агітувати за кандидата у президенти Юлію Тимошенко. Каже, вона єдина спроможна протистояти на виборах Вікторові Януковичу. 28 грудня міністр приїхав у Вінницю вручити міліціонерам ордери на квартири.

Луценко запізнюється на годину. Попереду їде міліцейська машина супроводу, за нею "мерседес" урядовця. Правоохоронці шикуються й починає грати оркестр. Міністр у супроводі вінницького мера Володимира Гройсмана та голови облради Григорія Заболотного йде до мікрофона.

— Ні одна область не може похвалитися такою кількістю придбаних за рік автомобілів. А вінницька міліція отримала 100 машин, — каже міністр. — По вирішенню житлових проблем область йде попереду разом із Хмельницькою.

Вручає міліціонерам 18 ордерів на квартири в сімейному гуртожитку. Чоловікам тисне руку, жінкам — цілує. Коментує участь в офіційному заході під час відпустки:

— Я ж накази не підписую. Міністр може бути у відпустці, але виконувати свої обов"язки. Мені було приємно вручати ці ордери. Це свого роду моральна підтримка. Ось ця молода дівчина, дочка загиблого міліціонера, отримала своє житло. Вона буде знати, що ми своїх у біді не кинемо.

Делегація їде дивитися нове приміщення Тяжилівського відділення міліції. У холі стоїть великий акваріум.

— Наш співробітник займається рибками. Ось і вирішили для затишку поставити, — каже начальник обласної міліції Василь Поліщук, 51 рік.

Міліціонерам передали вісім новеньких "жигулів", "хюндай", п"ять УАЗів та машину  для перевезення затриманих. Луценко прямує до водіїв. Кожному двічі тисне руку — вітаючись та, після коротких перемовин, прощаючись. Жартує.

Усім раджу портрети своїх улюблених кандидатів повісити у спальні

Наприкінці підходить до пенсіонерів, які раніше служили в міліції. Ті дякують за відділення.

— Робота міністерства налагоджена, так що я можу спокійно займатися прямою агітацією, — каже. — Про задіяння міліцейського ресурсу не може йти мови. Своїх підлеглих я не агітую. Вони державні службовці. Я ж не тільки міністр, а й політик. Тому у відпустці можу займатися партійними справами. Всім раджу портрети своїх улюблених кандидатів повісити у спальні й любуватися ними. Це і Ющенко, і Яценюк, і Тягнибок, і навіть Тігіпко. А голосувати за єдиного кандидата — за Тимошенко.

У недоведених до суду резонансних справ звинувачує Генпрокуратуру. Називає її "могильником всіх добрих починань". А все через те, що генпрокурора призначає президент, вважає міністр. Тому й колишнього нардепа-"бютівця" Лозінського не впіймали.

— "Межигір"я" не можемо ніяк забрати в Януковича, бо депутати з "Регіонів" вилучили всі первинні документи, користуючись своїм статусом. Ну, нічого. Якщо Віктор Федорович розуміє все з другого разу, почекаємо. Що красти негарно, зрозумів із другого разу, — натякає на дві відсидки лідера "Регіонів". — Тепер зрозуміє, що йому не бути президентом.

Зараз ви читаєте новину «Луценко придумав новий жарт про Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути