вівторок, 25 вересня 2018 07:40

Луценко "наїхав" на Вілкула, Колєснікова і Дунаєва

Генпрокурор Юрій Луценко повторно вніс до Верховної Ради подання щодо народних депутатів з "Опозиційного блоку". Просить зняти недоторканність з Олександра Вілкула, Дмитра Колєснікова та Сергія Дунаєва. І дозволити притягнути їх до кримінальної відповідальності.

Підозрюють, що Вілкул на посаді керівника Дніпропетровської облдержадміністрації незаконно змінив цільове призначення 66 га землі. Колєсніков, будучи керівником Агентства держмайна, сприяв відчуженню науково-дослідного інституту трубної промисловості в Дніпрі площею 7 тис. кв. м. Дунаєву закидають декларування недостовірної інформації.

— Все вказує на те, що єдиним кандидатом від південного сходу буде Юрій Бойко. Його партнери Сергій Льовочкін і Дмитро Фірташ топлять Олександра Вілкула. Виводять із гри й Вадима Рабіновича, — каже політичний експерт Юрій Романенко, 40 років.

— "Опозиційний блок" розрубаний на кілька частин. Є внутрішня конкуренція. Вілкул намагається грати самостійно. Льовочкіну, Фірташу і Віктору Медведчуку (кум російського президента Володимира Путіна, очолював Адміністрацію президента Леоніда Кучми. — ГПУ) важливо відсунути його. Використовують Генпрокуратуру, яка допомагає розіграти комбінацію для Петра Порошенка. Він зацікавлений, щоб був єдиний кандидат від південного сходу. Тоді можна буде реалізувати сценарій "загроза реваншу". Це збільшить шанси Петра Олексійовича на перемогу.

Бойку та Медведчуку теж вигідна така конфігурація. Вони об'єднають свій електорат й отримають у Верховній Раді більшу фракцію. Спробують сформувати коаліцію і взяти під контроль ключові посади в уряді. У гіршому випадку — розширять свою присутність у парламенті.

Олександр Вілкул у Верховну Раду вперше пройшов за списком Партії регіонів 2006 року.

У березні 2010‑го Янукович призначив його головою Дніпропетровської облдержадміністрації. Потім — віце-прем'єром в уряді Азарова. Посаду Вілкула в Дніпрі обійняв Дмитро Колєсніков. Доти працював міністром промислової політики. Обидва були топ-менеджерами підприємств мільярдера Ріната Ахметова.

Сергій Дунаєв уперше став нардепом 2012 року як представник Партії регіонів. 16 січня 2014-го голосував за диктаторські закони.

Зараз ви читаєте новину «Луценко "наїхав" на Вілкула, Колєснікова і Дунаєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути