середа, 27 квітня 2011 03:45

Луценко голодує

Колишній міністр внутрішніх справ 46-річний Юрій Луценко у четвер оголосив голодування. Так висловлює протест проти рішення Апеляційного суду, який подовжив йому перебування під варто до 27 травня.

Наприкінці грудня Юрія Луценка посадили до слідчого ізолятора, щоб швидше ознайомлювався із 47 томами кримінальної справи. Екс-міністр закінчив ознайомлюватися в середу. Сподівався, що його випустять на підписку про невиїзд.

— До суду Луценко залишиться за ґратами, — вважає 52-річний Володимир Фесенко, голова Центру прикладних політичних досліджень "Пента". — Голодуванням екс-міністр може привернути увагу до цієї справи. Йому могла б допомогти Юлія Тимошенко, організувавши потужну інформаційну кампанію. У неї багато контактів на Заході. Це єдиний шанс для Луценка.

У слідчому ізоляторі Юрій Луценко зараз лише п'є воду. Два тижні тому Луценко скаржився на здоров'я, здав аналізи. Його обстежив лікар СІЗО. Підтвердив, що в арештованого серйозні проблеми, в організмі виявили запальний процес. Слідчий Сергій Войченко не дозволив провести додаткове медичне обстеження.

Зараз ви читаєте новину «Луценко голодує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути