Ексклюзиви
пʼятниця, 22 квітня 2011 01:00

Луценко дочитав 47 томів кримінальної справи

У суботу минає 119 днів із дня арешту екс-міністра внутрішніх справ 46-річного Юрія Луценка.

Стільки ж днів провів за ґратами 2005 року нинішній віце-прем'єр Борис Колесніков. За чутками, урядовець заприсягся, що Луценко відсидить не менше за нього.

Колесніков потрапив до слідчого ізолятора після того, як із трибуни Верховної Ради тодішній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив, що голова Донецької облради  Борис Колесніков шляхом погроз вимагав передачі йому акцій торговельного центру "Білий лебідь".

— Луценко — циничный подонок. Летом 2007 года, перед досрочными парламентскими выборами мы встретились с ним в кабинете у Виктора Балоги (тодішній керівник Секретаріату президента. — "ГПУ"), — розповідав Колесніков. У той час він був одним із переговорників щодо створення коаліції "Нашої України" та Партії регіонів. — Министр с перепугу выпил в комнате отдыха бутылку коньяка и 40 минут проплакал, просил простить его.

20 квітня Луценко завершив ознайомлення з 47 томами своєї кримінальної справи. Нардепи-"нунсівці" пішли до генпрокурора Віктора Пшонки просити випустити екс-міністра на поруки. Той із ними не зустрівся.

— Луценка можуть показово покарати, — вважає голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, 52 роки. — Людей, які хочуть йому помститися, у Партії регіонів достатньо. Вони вважають його символом "помаранчевих". Хоча люди з оточення президента можуть і продемонструвати Заходу "демократичність". Тоді в Луценка є шанс вийти. Через нього у влади не буде ніяких проблем. Не треба перебільшувати його популярність.

Зараз ви читаєте новину «Луценко дочитав 47 томів кримінальної справи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути