Ексклюзиви
четвер, 17 лютого 2011 01:45

Луценка можуть випустити на поруки

Слідчий Генпрокуратури замінив запобіжний захід колишньому заступнику міністра юстиції 44-річному Євгенові Корнійчуку. Замість сидіти у слідчому ізоляторі він буде на волі, на підписці про невиїзд. Його випустили у вівторок.

— Корнійчук зараз із родиною, — каже його адвокат Ігор Фомін. — За час перебування в СІЗО дуже схуд — кілограмів на 12. Ми написали клопотання відносно закриття цієї справи. Бо вважаємо, що в його діях немає ознак злочину.

За ґратами Корнійчук сидів із 24 грудня. Суд постановив затримати його на два місяці. Тож без подовження терміну ув'язнення екс-чиновник мав вийти не раніше кінця лютого — початку березня.

Звільнення Корнійчука пов'язане із зустріччю його тестя, голови Верховного суду Василя Онопенка, з президентом. Так вважає директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, 54 роки:

— Онопенко говорив із Януковичем про цю ситуацію. Президент — почув. Їхня зустріч — це привід, який дає змогу політичному керівництву країни послабити політичні репресії, при цьому зберігши обличчя. Реакція міжнародної спільноти й поради західних радників спрацювали на те, що влада зменшила тиск. Пік протистояння уже пройдений. Генпрокурор Віктор Пшонка сказав, що розгляне подання депутатів, щоб узяти Юрія Луценка на поруки. Хоча одразу всіх не випустять, адже це буде демонстрацією безсилля прокуратури і визнання поразки.

Корнійчук закінчив ознайомлюватися з матеріалами кримінальної справи. Його звинувачують у перевищенні службових повноважень та службовій підробці.

Також закрили кримінальну справу щодо молодшої доньки Онопенка — Ірини. Її звинувачували у шахрайстві.

Зараз ви читаєте новину «Луценка можуть випустити на поруки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути