середа, 10 листопада 2010 02:35

Луценка можуть посадити на вісім років

 

Щодо колишнього міністра внутрішніх справ 45-річного Юрія Луценка порушили кримінальну справу. В Генпрокуратурі кажуть, що він домовився з особистим водієм Леонідом Приступлюком, аби виплатити тому з держбюджету при виході на пенсію на 40 тис. грн більше. Якщо це доведуть, Луценка можуть посадити на вісім років.

О 10.45 у вівторок біля Головного управління Генпрокуратури на столичній вул. Борисоглібській збираються журналісти. Особистий фотограф Луценка каже, що той був тут на допиті зранку. В приміщенні пробув півгодини й поїхав. Але обіцяв повернутися до преси.

Повз журналістів іде літній чоловік у дутій коричневій куртці. Стискає пошарпаний пакет.

— А що це таке і хто це тут буде? — цікавиться.

— Юрій Луценко.

— А він з охраною приїде? — допитується. — Я зранку був у зубного тут недалеко. Чув, як двоє врачів говорили про якусь кримінальну справу. Казали, що якась сенсація. Але я нічого не знаю, бо тілівізор у мене не показує і радіо нема. Але Луценка шкода.

За 30 м від Генпрокуратури зупиняється срібляста "Тойота Камрі". З неї виходить екс-міністр. Швидко прямує до журналістів. Руки закладає в кишені джинсів. На ньому синій піджак у широку клітинку поверх блакитного гольфа. За ним іде старший брат Сергій.
— Переживаю за брата. Підтримую, бо все-таки сім'я. Але це вже у звичку ввійшло, — каже Сергій Луценко. Застібає "блискавку" на чорному спортивному светрі.

Луценко стає перед телекамерами.

— 5 листопада мене викликали в Генпрокуратуру як свідка. Але по ходу заявили, що проти мене порушена кримінальна справа. Зі свідка я став обвинуваченим. Нібито я вступив у зговор зі своїм водієм і створив умови для нарахування йому зайвої пенсії — додаткових 40 тисяч гривень, — говорить Юрій Луценко.

Довкола нього збираються перехожі. Дехто знімає екс-міністра на камеру мобільного. З офісного балкона на третьому поверсі двоє чоловіків фотографують його. Навпроти будівельники, які утепляють офісне приміщення, припиняють роботу. Спостерігають.

— Ця справа — результат моєї політичної та міліцейської діяльності, — переконує Юрій Віталійович. — Мені один із відомих "регіоналів" сказав, щоб я мовчав, не критикував Партію регіонів і не підтримував Тимошенко. Інакше обіцяли проблеми. Але я не змінював і не змінюю свою позицію. Мене цим не налякаєш, — червоніє. Поправляє брендові окуляри "Пал Зілері".

Говорить, що подав скаргу до Печерського райсуду, бо вважає кримінальну справу незаконною. Розповідає, що йому вручили підписку про невиїзд із Києва. А він планував їздити по регіонах, аби зустрітися з людьми як лідер "Народної самооборони".

Каже, водій Леонід Приступлюк давно не працює з ним.

— У мене зараз інший водій. Після міністерства Леонід зі мною більше не працює, на пенсії. Це людина старшого віку, має проблеми з тиском, — запевняє.

Прямує до своєї машини. Брат іде позаду.

— А де це моя лялічка? — Луценко роззирається. Бачить, що машина під'їхала по нього просто під управління.

— Блін, не хотів тут дефілювати, але прийдеться, — прямує до авто.


Луценко жив у одній квартирі з водієм

 

Леонід Приступлюк, особистий водій Луценка, пропрацював із ним понад 10 років. 1997-го Луценко забрав його із собою до Києва, коли переходив із посади голови комітету економіки Рівненської облдержадміністрації на роботу заступника міністра у справах науки і технологій.

Колишні підлеглі Луценка розповідають, що він, коли очолював МВС, нібито роздавав житло наближеним до себе. Зокрема, полковник запасу Михайло Гуцалюк стверджує, що поза чергою тодішній керівник дав квартиру своєму водієві Леонідові Приступлюку.

Зараз ви читаєте новину «Луценка можуть посадити на вісім років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути