четвер, 21 січня 2010 07:30

Литвин не підтримуватиме в другому турі жодного з кандидатів

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Народні депутатки від партії регіонів Юлія Новікова (по центру) та Ірина Горіна (праворуч) вітають у сесійній залі з 63-річчям ”литвинівку” Катерину Ващук. Дарують їй збірку Вільяма Шекспіра
Народні депутатки від партії регіонів Юлія Новікова (по центру) та Ірина Горіна (праворуч) вітають у сесійній залі з 63-річчям ”литвинівку” Катерину Ващук. Дарують їй збірку Вільяма Шекспіра

Зранку в середу депутат-"регіонал" 51-річний Вадим Колесніченко ставить посеред коридору Верховної Ради стілець, на нього — магнітофон. Умикає журналістам аудіозапис. Це, нібито, розмова прем"єр-міністра Юлії Тимошенко з президентом Грузії Михаїлом Саакашвілі. Тимошенко обіцяє посприяти реєстрації грузинських спостерігачів на президентських виборах в Україні, а він — прислати "найбільш боєздатних людей". "Нужно обьединить усилия, чтобы не допустить эту группу к власти", — чути чоловічий голос.

— Чому кандидат у президенти звертається до закордонного чиновника з проханням не допустити опозицію до влади? А він натомість збирається щодня надсилати якихось боєздатних людей. Із ким він збирається воювати? — обурюється "регіонал". — Партія регіонів також вимагає покарати тих людей, які записали цю розмову.

— Якщо прослуховування здійснювалося без санкції прокуратури або суду, то СБУ має порушити кримінальну справу, — відказує на це "бютівець" Андрій Кожем"якін, 44 роки.

У сесійній залі збираються менш як 100 депутатів. Хоча табло показує, що зареєструвалися вчетверо більше.

За ранкове засідання ратифікують договір між Україною і Чехією про сприяння та взаємний захист інвестицій.

— Немає тут що робити, — розводить руками "бютівець" 52-річний Сергій Сас і йде до виходу. — БЮТ має інформацію, що Янукович збирається відмовитися від теледебатів із Тимошенко перед другим туром. Зараз знову захворіє чи захрипне. Бо ж він боїться, що програє Тимошенко.

— Немає про що дебатувати із нею, — відказує на це "регіонал" Олександр Стоян, 66 років. — Янукович не вміє так красномовно брехати. Вона ж почне його "мочити", а він із поваги до жінки не буде нічого їй відповідати.

Янукович не вміє так красномовно брехати

Під час перерви сходами на третій поверх підіймається спікер 53-річний Володимир Литвин. Розглядає виставку "Верховна Рада 2009 у фотографіях".

— Гарні моменти, — роздивляється фото, на якому він промовляє з президії.

Каже журналістам, що не проводить переговорів про підтримку Тимошенко в другому турі.

— Голова Верховної Ради має утриматися над сутичкою, щоб парламент був у нормальному стані, — зауважує.

Зараз ви читаєте новину «Литвин не підтримуватиме в другому турі жодного з кандидатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути