четвер, 19 листопада 2009 08:10

Литвин хоче позбутися сумісників

Голова Верховної Ради 53-річний Володимир Литвин подав до суду на депутата зі свого блоку Вадима Гривковського та "нунсівця" Геннадія Москаля. Вони є депутатами-сумісниками. За законом, не мають права одночасно працювати в парламенті і на держслужбі. Однак Гривковський — заступник гендиректора держпідприємства "Укрзалізничпостач", а Москаль — керівник кримської міліції.

— Я спочатку звернувся до суду щодо Гривковського, бо показую приклад в цьому відношенні, — каже спікер. — При всьому бажанні ви не знайдете будь-яких порушень із мого боку.

Гривковський відмовляється коментувати цю тему. Хоча в липні написав заяву про складання депутатських повноважень, але потім відкликав її. Москаль ніби не проти відмовитися від депутатства й продовжити працювати в Криму. Однак його попередник Микола Могильов звернувся до Донецького окружного адмінсуду з проханням звільнити Москаля і призначити його. Мовляв, Могильова два роки тому звільнили незаконно. Якщо рішення суду буде на користь Могильова, то Москаль готовий працювати народним депутатом.

У парламенті є ще три депутати-сумісники. Це "бютівець" Костянтин Жеваго — виконавчий директор компанії "Ферекспо", його однопартієць Борис Шиянов — заступник міністра транспорту та зв"язку. Також нардеп від Блоку Литвина Василь Шпак — він обіймає посаду керівника державної компанії "Украгролізинг".

— Я працюю в "Украгролізингу" лише радником голови правління на громадських засадах, — каже 63-річний Василь Шпак.

Жеваго майже не з"являється у Верховній Раді й не коментує своє сумісництво. Шиянов запевняє, що написав заяву про звільнення з посади заступника міністра.

Зараз ви читаєте новину «Литвин хоче позбутися сумісників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути