четвер, 18 лютого 2010 20:00

"Литвин через 10 днів скаже, що коаліції немає"

— Тимошенко лише розтягує свою політичну смерть тим, що намагається змінити дату інавгурації Януковича, — каже "регіонал" 45-річний Владислав Лук"янов учора в кулуарах Верховної Ради. Торкається рукою правої щоки — вранці порізався, коли голився.

Інші нардепи обговорюють, коли чекати інавгурації Віктора Януковича. Напередодні вони затвердили дату урочистого засідання — 25 лютого. Але "бютівець" Андрій Кожем"якін зареєстрував постанову про перенесення інавгурації, адже Юлія Тимошенко оскаржує результати виборів у суді.

— Інавгурувати можна лише повністю легітимного президента, — говорить депутат від БЮТу Володимир Бондаренко, 57 років. — Є 30 днів для цього, тому немає куди коней гнати.

— Ми прийдемо на інавгурацію Януковича і заважати не будемо, якщо знайдемо в музичних кіосках диск "Владімірский централ", — жартує його однопартієць 68-річний Віктор Таран.

У Блоці Литвина кажуть, що немає сенсу переносити інавгурацію. Мовляв, у залі не назбирають голосів для підтримки постанови Кожем"якіна.

— Це даремне затягування часу, — переконує лідер фракції Блоку Литвина Ігор Шаров, 48 років.

До сесійної зали поспішають нардепи від блоку НУ-НС. У них якраз завершилося засідання політради, де мали вирішити, чи збиратимуть підписи за легітимність коаліції.

— Поки немає остаточного рішення, чи будемо збирати підписи, бо різні групи у нашій фракції не можуть між собою домовитися, — невдоволено говорить 52-річний Юрій Кармазін. — Хоча їх і не треба збирати. Литвин все одно через 10 днів скаже, що коаліції немає. Він просто хоче її похоронити.

У сесійній залі не більше ніж 100 депутатів. Вони відхиляють законопроект "Про водний кодекс". А "бютівець" Андрій Шкіль спускається на перший поверх Ради до книжкової розкладки і купує кілька збірок про ікони для своєї колекції.

Зараз ви читаєте новину «"Литвин через 10 днів скаже, що коаліції немає"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути