Ексклюзиви
вівторок, 24 січня 2017 07:25

Липецьку фабрику "Рошен" закриють весною

"Рошен" зупиняє Липецьку кондитерську фабрику. Рішення прийняли з економічних і політичних причин", — таке повідомлення з'явилося на сайті корпорації 20 січня.

Зупинити роботу підприємства в російському місті Липецьк планують у квітні. Персонал — близько 700 осіб — попередили про це.

"Хто насправді закриває фабрику "Рошен" у Липецьку? Якщо Путін, то це — спосіб тиску на Порошенка для виконання Мінських угод, — пише у "Фейсбуку" політолог 63-річний Віктор Небоженко. — Президент РФ добре пам'ятає таємну оборудку, коли Порошенко легковажно пообіцяв йому виконати їхній спільний план по Лугандону. І зараз Путін переконаний, що Петро Олексійович здатен змусити українське суспільство прийняти ганебні Мінські домовленості. Якщо ж фабрику закриває сам Порошенко, то цей вимушений акт жертовності олігарха-президента страшенно запізнився".

"Все треба робити вчасно, — коментує політтехнолог Сергій Гайдай, 51 рік. — Закриття фабрики у перші місяці президентства — плюс у репутацію. Логічно — йде війна і жодних стосунків із ворогом і агресором. Та й бізнес-активи обіцяв продати. Закриття фабрики до третього року повноважень — навряд чи сильний хід. Тепер картинка інша: це рішення із президента видавили, хоч він опирався. Є ще один нюанс. Це рішення ухвалив особисто власник? Але він не може цього робити — адже тепер усім управляє "сліпий траст". То коли президент казав правду — коли розповідав про передачу управління активами в "сліпий траст" чи зараз?"

Президент Петро Порошенко вказав Липецьку кондитерську фабрику у своїй електронній декларації за 2015 рік. Він як власник корпорації "Рошен" під час передвиборної кампанії 2014-го обіцяв продати бізнес. Однак не зробив цього. Зрештою, у січні торік Порошенко передав корпорацію до "сліпого трасту" (вид довірчого управління активами. — ГПУ).

"Рошен" є одним із найбільших світових кондитерських виробників. До корпорації входять Київська, Кременчуцька фабрики, у Вінниці — два виробничі майданчики і молочний завод, фабрики у Литві та Угорщині.

Зараз ви читаєте новину «Липецьку фабрику "Рошен" закриють весною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути