середа, 18 травня 2011 01:00

Лікарі відмовляються відповідати за здоров'я Луценка

Українські діячі культури та мистецтва просять екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка припинити голодувати. Той не їсть 26-й день. П'є лише воду. Схуд на 21 кг, заробив цукровий діабет другого ступеня, проблеми з підшлунковою. Зараз лежить у столичній клініці швидкої допомоги.

"В очах людей ви, можливо, станете жертвою, "ворогом влади, котрий не зламався", героєм-мучеником. Але ви будете мертві", — йдеться в листі діячів.

Із таким самим проханням до Луценка звернулися патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет, екс-предстоятель Української греко-католицької церкви блаженнійший Любомир Гузар, лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

— Лікарі просять мене вмовити чоловіка припинити голодування, інакше вони не зможуть урятувати його, — каже дружина Ірина Луценко, 46 років. — Юра піднімається з ліжка лише у разі крайньої потреби. Він відчуває постійні запаморочення, втрачає координацію руху. Його організм виснажений і змучений. Спостерігається постійне підвищення температури, збільшення ацетону в організмі. Йому важко говорити, я вже не кажу про перегляд телевізора чи читання книжок. Юрі було складно навіть поставити підпис під своїми заявами про залучення суду присяжних у його справі.

— Я теж займаю позицію, що він має припинити голодування, — говорить адвокат Луценка 51-річний Ігор Фомін. — Він на такій межі, що можуть бути серйозні незворотні зміни в організмі. Оголосивши голодування, він привернув увагу. Але влада продемонструвала, що їй на все наплювати — голодуй не голодуй, що хочеш, те й роби.

Станом на обід вівторка Луценко продовжував голодувати. 17 травня кримінальну справу екс-міністра передали до Печерського райсуду. Генпрокуратура підозрює його у розтраті державних 970 тис. грн.

Поліщук поставив діагноз

У Юрія Луценка поліорганна недостатність у стадії клінічної субкомпенсації. Такий діагноз заочно поставив екс-міністр охорони здоров'я 67-річний Микола Поліщук:

— Це означає, що багато органів мають недостатність функціонування. У будь-який момент може відбутися загострення і буде значне погіршення стану здоров'я. Це недобре. Те, що його перевели до лікарні швидкої допомоги, — правильний шлях. Там фахові медики. Їм удасться стабілізувати його стан. Але голодування цьому не сприяє. Скільки зможе протриматися Луценко, не знаю. Якби у нього була наступна стадія — декомпенсація, то міг бути летальний кінець. Він має дослухатися до порад медиків і припинити голодувати.

 

Зараз ви читаєте новину «Лікарі відмовляються відповідати за здоров'я Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути