понеділок, 06 липня 2009 19:24

Куди зник екс-нардеп Лозінський?

Автор: фото з сайту www.portal.rada.gov.ua
  Екс-нардепа Віктора Лозінського Генеральна прокуратура оголосила в розшук
Екс-нардепа Віктора Лозінського Генеральна прокуратура оголосила в розшук

3 липня Верховна Рада позбавила депутатського мандата "бютівця" 46-річного Віктора Лозінського. Того ж дня Генеральна прокуратура оголосила його в розшук, бо екс-нардеп зник.

Лозінського підозрюють у вбивстві Валерія Олійника, 55 років, із села Грушки Ульянівського району Кіровоградщини. Тоді, 16 червня, з депутатом були начальник місцевого райвідділу міліції Михайло Ковальський та райпрокурор Євген Горбенко. Вони арештовані, дають свідчення у Києві. Кажуть, із трьома чоловіками була ще й жінка. Хто саме — поки що невідомо.

Лозінського розшукує Служба безпеки України. Просить усіх, хто знає про його перебування, телефонувати за номером 8 (044) 253 32 14.

Першим про втечу Лозінського повідомив нардеп-"нунсівець" 38-річний Андрій Парубій. Він упевнений, що той виїхав за кордон.

— Я знав, що Лозінський готується до втечі, — каже Парубій. — Тому ще 30 червня ми вимагали зняти з нього недоторканність, але "бютівці" перенесли слухання на п"ятницю. БЮТ чекав, аби їхня людина залишила державу. Проголосували тоді, коли пересвідчилися, що їхній колега надійно сховався.

— Лозінський не встиг утекти з України, — вважає нардеп-"регіонал" 48-річний Володимир Сівкович, який майже 10 років працював в органах Комітету державної безпеки.

— Недоторканність із нього вдалося зняти швидко — за день, — продовжує Сівкович. —Навряд чи він був готовий до виїзду, а зібратися не встиг би. Думаю, він в Україні, готує собі шляхи відходу. Йому потрібен інший паспорт, він або родичі цим займаються. На півроку може поїхати туристом куди завгодно — на якісь острови, наприклад. Але залишитися на довший час буде важко. В нього кримінальна стаття, жодна країна світу не переховуватиме його в себе. Якби був економічний злочин, то можна було б сховатися в тому ж Ізраїлі.

Екс-генпрокурор Святослав Піскун, 50 років, не сумнівається, що Генеральна прокуратура знає, де Лозінський.

— Думаю, у слідчої групи є інформація про його місцезнаходження, — каже Піскун. — Ми, коли розслідували справу про убивство журналіста Ґонґадзе, то кожні дві години отримували дані про пересування підозрюваних.


Найвідоміші втікачі

Павло Лазаренко працював прем"єр-міністром України з травня 1996 до липня 1997 року. Генеральна прокуратура звинувачувала його у розкраданні державного майна в особливо великих розмірах, організації вбивств колишнього голови Національного банку Вадима Гетьмана і народного депутата Євгена Щербаня. Лазаренко втік з України до США. 2006-го суд постановив ув"язнити його на дев"ять років і сплатити штраф $10 млн.

Ігор Бакай очолював Державне управління справами з жовтня 2003 по грудень 2004 року. В лютому-квітні 2005-го КРУ виявило, що його відомство незаконно витратило 828,5 млн грн. Бакая оголосили в міжнародний розшук. Він виїхав до Росії.

Володимир Сацюк працював першим заступником голови Служби безпеки України з квітня по грудень 2004-го. Його звинуватили у шахрайстві, присвоєнні бюджетних коштів, підозрювали в отруєнні кандидата в президенти Віктора Ющенка. Сацюк утік до Росії.

Микола Білоконь очолював Міністерство внутрішніх справ з серпня 2003-го по лютий 2005-го. Після перемоги на президентських виборах Віктора Ющенка, його звинуватили у зловживанні службовим становищем. Екс-міністр виїхав до Росії, живе у Москві.

Василь Цушко з 1 грудня 2006 по 18 грудня 2007 року працював міністром внутрішніх справ України. Його звинувачували у перевищенні службових повноважень, у захопленні будинку Генпрокуратури. Цушко втік з України, торік у грудні повернувся, живе в Одесі.

Зараз ви читаєте новину «Куди зник екс-нардеп Лозінський?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути