пʼятниця, 28 лютого 2014 07:52

Кремль підтримуватиме Михайла Добкіна

— Російський президент Володимир Путін стабільно припускається помилок щодо України, — переконаний політолог Андрій Окара, 54 роки. — Головною є підтримка Януковича. Москва не усвідомлює, що відбувається в сусідів. Інакше не можна пояснити несистемний характер її дій.

— Кремль не надасть підтримки Юлії Тимошенко, — додає експерт. — Бо є великі сумніви її політичного майбутнього. Виступ екс-прем'єрки на Майдані засвідчив, що вона не орієнтується у процесах. Головним її повідомленням до народу було: "Я з вами! Я повернулася!" Вона не врахувала, що епоха імператорів і царів відійшла разом із Януковичем. Зараз нові розуміння, нова філософія. Її відчуття політики не відповідає сьогоднішнім реаліям. Хоча не виключаю, що Тимошенко швидко зорієнтується. Скоріше за все, на президентських виборах Кремль підтримуватиме губернатора Харківщини Михайла Добкіна або подібного до нього кандидата. Вигравати вибори йому й не треба. Мета інша — повторення ситуації 2004 року. Тобто спроба розколу країни за межами електоральних вподобань.

І тут Добкін — не мета, а інструмент впливу на територіальну цілісність. Він агітуватиме людей не так за себе, як за федералізацію України та радянські цінності. Найбільша проблема Путіна — в нерозумінні своїх інтересів щодо України. Москва не знає відповіді на запитання, що робити. Чи намагатися роз'єднати країну, чи сприяти її федералізації? Єдиного бачення немає, як і логіки українсько-російських відносин. Визначилися вони лише з тим, що Київ повинен лишатися у сфері впливу Москви. В жодному разі не вступати до ЄС, а приєднатися до Митного союзу. Питання МС для України не актуальне. Більше того, доля цього союзу залежатиме від світової ціни на нафту та політичної стабільності всередині Росії. І, звичайно, від глобальної гри на рівні США — Китай. Піднебесна може значно ослабити Митний союз за рахунок Казахстану. Бо Центральна Азія — територія першочергової експансії Пекіна.

Зараз ви читаєте новину «Кремль підтримуватиме Михайла Добкіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути