Ексклюзиви
четвер, 22 грудня 2005 19:09

Кремль грається з Тимошенко

За останній тиждень Юлія Тимошенко, 44 роки, двічі відвідала Москву. Про другу поїздку до російської столиці у прес-службі лідера партії "Батьківщина" сказали: "Ні в якому разі". Однак цей візит активно обговорюється російськими політологами.

Навесні, ще на посаді прем"єра, Тимошенко збиралась у Кремль. Та в переддень візиту в білокам"яній нагадали про кримінальну справу на Юлію Володимирівну. Тимошенко образилась і, пославшись на гарячу посівну пору, до Москви не поїхала.

Тепер — дивина. Навіть не маючи політичного імунітету, екс-прем"єрка з"їздила на допит у російську генпрокуратуру. Донедавна там були впевнені, що Тимошенко кілька років тому давала хабарі високим чиновникам РФ задля просування свого бізнесу. Однак нині справу закрито.

— Це не стосується політичних інтересів обох держав, — сказав "ГПУ" Гліб Павловський, 54 роки, радник адміністрації російського президента Володимира Путіна, 52 роки.

— Чи зустрічалась Тимошенко з Путіним?

— У цьому світі можливо все. Просто... Навіщо це потрібно?.. — Павловський говорив дуже повільно, ніби підбираючи слова, мало не перед кожною фразою тягнучи "е-е-е". — Ця інформація поширюється самою Юлією Тимошенко, що свідчить про рівень її достовірності.

Розмова була телефонною.  

— А чому Тимошенко? — різко перейшов у наступ Павловський.

— Хіба є яка-небудь діяльність Тимошенко в Росії?..  — далі пауза. — Нас цікавить поява в Києві постійного політичного партнера, з яким можна вести переговори, обговорювати розбіжності. Такого партнера в Києві до вересня не було. А було двовладдя чи багатовладдя. Тепер такий партнер з"явився. Це— президент України Віктор Андрійович Ющенко. Розмови про те, що Тимошенко є партнером Кремля в Україні... е-е-е... неправдиві.

На весілля дочки Тимошенко баба Параска привезла 2-метровий вишитий рушник

 Поки політологи підраховують, скільки разів колишня прем"єрка відвідала Москву, героїня Майдану 66-річна Параска Королюк з Тернопільщини вже вдруге приїхала до Києва мирити Тимошенко з Ющенком. Цього разу вона прибула до столиці обдаровувати "своїх онуків".

Саме так бабця називає дітей Віктора Андрійовича та доньку Юлії Володимирівни.

На весілля Євгенії Тимошенко баба Параска привезла 2-метровий вишитий рушник. Над ним трудилися дві її дочки, Анна та Марія, а також онука Оксанка. На рушнику вишили двох малинових голубок.

Наймолодший син Ющенка, однорічний Тарасик, отримає від бабусі вишиту подушечку.

— До столиці Параску проводжало 100 людей, — розповіла "ГПУ" її односельчанка та далека родичка. — Не те щоб вони навмисне збиралися. У селі тоді саме був базарний день, автобусна зупинка якраз неподалік.

Активістка Майдану розповіла жителям рідної Дорогочівки про все, що відбувається в Києві, як вона давала інтерв"ю та фотографувалася для різних журналів. По телевізору бабу Параску односельці бачать рідко.

— Нема часу дивитися. Коли її показують десь о 19-й, ми всі ще працюємо, — кажуть у селі.

Бабуся теж тримає господарство. Є корова, свині. Землі — аж 65 соток. Поки Параска роз"їжджає по столицях, удома хазяйнують дочка Марія й онуки Мар"янка та Володя.

Поїздки дарма не минають. Хоча помирити Ющенка з Тимошенко поки що не вдалося, президент пообіцяв бабусі пенсію в 719 гривень, асфальтовану дорогу аж до хати та телефон. Останній точно не завадить, бо в Дорогочівці телефони можна на пальцях порахувати. А в лікарні та в школі вони вже давно не працюють. 

Зараз ви читаєте новину «Кремль грається з Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути