Ексклюзиви
четвер, 08 жовтня 2009 07:27

Костенко відкликав своїх депутатів із коаліції

Нардепи від блоку НУ-НС, члени Української народної партії Ярослав Джоджик та Олександр Клименко відкликають свої підписи під коаліційною угодою.

— Ми помилилися, коли прийняли рішення увійти в коаліцію, — пояснює лідер УНП Юрій Костенко, 58 років. — Більше не хочемо бути ширмою для популістської діяльності уряду.

Голос Джоджика був вирішальним, коли створювалася коаліція у складі блоку НУ-НС, БЮТу та Блоку Литвина. Подейкують, що саме Костенко переконав його поставити підпис під коаліційною угодою. Нібито розраховував за це отримати посаду віце-спікера. Однак лідер УНП це заперечує.

— Таке рішення ні до чого не призведе, бо вийти з коаліції може тільки фракція, а не окремі депутати, — каже нардеп-"нунсівець" Тарас Стецьків, 45 років. — Це Костенко прекрасно знає. Чому він такий "принциповий" і з коаліції виходять тільки двоє, а не всі шестеро членів УНП? Сам же Костенко й четверо інших залишаються в коаліції. Це нагадує якісь торги, які ведуться із прем"єром. Наслідків — жодних, а політичної тріскотні більше, ніж достатньо. Що це за "принциповість": виголошують, що не хочуть бути ширмою для Тимошенко, а самі до неї бігають і про щось намагаються домовитися?

— Наших членів у коаліції було тільки двоє — Клименко і Джоджик, — заперечує нардеп-"нунсівець", член УНП 56-річний Іван Заєць. — Особисто я підпис під створенням коаліції не ставив.

Костенко погрожував виходом із коаліції своїх депутатів ще з початку року. У лютому через те, що "уряд веде проросійську політику". Потім вимагав від Тимошенко реалізовувати проект "Одеса—Броди" в аверсному режимі та співпрацювати з іноземними інвесторами. Не погоджувався і з тим, що навесні прем"єрка вела переговори з Партією регіонів про зміну Конституції.

Зараз ви читаєте новину «Костенко відкликав своїх депутатів із коаліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути