Ексклюзиви
середа, 16 березня 2011 05:00

Корнійчук передумав скаржитися Європі

Колишній заступник міністра юстиції Євген Корнійчук, 44 роки, відкликав свою скаргу до Європейського суду з прав людини. Позивався до України про незаконність його арешту судом.

22 грудня 2010-го Генпрокуратура порушила проти нього кримінальну справу. Звинуватили у зловживанні службовим становищем при проведенні держзакупівель. 15 лютого слідчий змінив запобіжний захід з арешту на підписку про невиїзд. 10 березня Печерський районний суд столиці відмовив  у задоволенні клопотання про закриття кримінальної справи. Її розгляд призначили на 18 березня.

— Мені змінили запобіжний захід, тому відсутній предмет оскарження, — пояснює екс-заступник міністра. — Я хочу сконцентрувати зусилля на захисті своєї позиції у суді. Мені треба там вигравати. Поки що я цього зробити не можу. Зараз працюю над цим. Думаю, намагатимуться швидко розглянути справу. Якщо приймуть неправомірне рішення, знову звертатимуся до Європейського суду.

Євгену Корнійчуку не варто було відкликати свою скаргу, вважає 58-річний Віктор Небоженко, директор соціологічної служби "Український барометр":

— Даремно він відмовився від тиску на правоохоронні органи. Вони у будь-який момент можуть за обставинами, що знову відкрилися, взяти його під арешт. Як він тоді другий раз буде звертатися до Європи? Вона таких речей не розуміє. Порушення прав або було, або ні.

Зараз ви читаєте новину «Корнійчук передумав скаржитися Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути